Alman tur operatörü FTI yeni sahibini arıyor 

Alman tur operatörü FTI yeni sahibini arıyor 
Almanya'nın üçüncü büyük seyahat şirketi FTI'ın, yeni sahibini (yatırımcı) bulma görüşmelerini tamamlamak üzere olduğu belirtiliyor.

Turizm Güncel - Dış Haberler

Yeni sahibini bulmak için yaptığı görüşmeleri tamamlamak üzere olan FTI, şirketin geleceği ve finansal durumu konusunda seyahat acentelerine güvence verdi. Şirket hakkında medyada çıkan haberlerin ardından, bazı seyahat acenteleri FTI'ın ürünlerini satmayı durdurmuştu.

Certares ile görüşüyor

Alman iş ve turizm dergisi fvw'da yer alan habere göre Münih merkezli şirket, şu anda potansiyel yatırımcılarla özel görüşmeler yürütüyor. FTI'ın görüşme halinde olduğu şirketin; Amex GBT, Hertz, Tripadvisor ve Latam Airlines Group gibi şirketlerde hisseleri bulunan ve turizm konusunda önemli bir deneyime sahip olan ABD merkezli Certares olduğu düşünülüyor.

Süreç konusunda acenteleri bilgilendirdiler

Şirketin finansal durumuna ve geleceğine ilişkin spekülasyonların ardından FTI'ın tepe yöneticileri aralarında Lufthansa City Center, Schmetterling ve Best Reisen, online seyahat acenteleri derneği VIR gibi önde gelen seyahat acente gruplarıyla, sürecin neden bu kadar uzun sürdüğü ile ilgili bilgi vermek için toplantılar düzenledi.

FTI’a ait 130’dan fazla şirket için durum tespiti yapıldı

FTI'ın Almanya'nın üçüncü büyük tur operatörü olduğunu ve dünyanın değişik ülkelerinde 130'dan fazla şirketi bulunduğunu kaydeden FTI Satış Müdürü Richard Reindl, bu büyüklük ve karmaşıklıktaki bir şirketle ilgili durum tespitinin zaman aldığını belirtti. Reindl, yoğun ayların ardından artık işlerin kolaylaştığını ve eve dönme vaktinin geldiğini ifade etti.

Acentelere güvence verdi

Tüm müşteri ödemelerinin Alman seyahat endüstrisinin iflas koruma fonu tarafından karşılandığı konusunda seyahat acentelerine güvence veren  Richard Reindl "Diğer tüm tur operatörlerinde olduğu gibi, FTI müşterilerinin yaptığı ödemelerin de her zaman Alman Seyahat Koruma Fonu (DRSF) tarafından korunduğu konusunda acenteleri bilgilendirdik." dedi.


Bu Haber 15.04.2024 - 11:16:46 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.