İbrahim Çeçen yeni resort otel ve havalimanı yatırımlarını anlattı

İbrahim Çeçen yeni resort otel ve havalimanı yatırımlarını anlattı
IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mersin'de yapacakları üç yeni resort oteli ve özellikle Baltık ve Kuzey Avrupa'ya odaklanan yeni havalimanı yatırımlarını anlattı.


Yiğit Ünsay - TurizmGüncel
- Antalya

IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen Türkiye ve Avrupa'daki yeni yatırımlara holding olarak bakışlarını şöyle ifade etti:

"Biz bu sektörün oyuncusuyuz, bu piyasanın grubuyuz. Dolayısıyla çıkacak muhtemel havalimanı projeleriyle ilgileneceğiz. İlgileneceğiz demek mutlaka alacağız demek değil tabii. Şartlara bakacağız, kendi şartlarımıza bakacağız. Finansman yapılarını inceleyeceğiz. Bizim stratejilerimize, hesaplarımıza uyuyorsa biz de bu işlere talip olacağız. Tabii ticaret kısmet demektir. Tüm ihalelerle ilgileniyoruz.Şu anda yurtdışında Bakü'de 300 milyon dolar civarında havaalanı yatırımı yapıyoruz. Petersburg'ta ise 1 milyar dolarlık bir havalimanı yapıyoruz. Kosova'da yine yatırımımız var. Bulgaristan’da Varna ve Burgaz Havalimanları’na teklif verdik. Ayrıca Zagerp için de teklif verdik. Avrupa'ya açıldık. Avrupa'ya girmeye kuzeyden başladık, Baltıklardan başladık. Kütahya, Uşak ve Afyonkarahisar illerinin havayolu ulaşımı ihtiyacını karşılayacak olan Zafer Bölgesel Havalimanı'nı da biz yapıyoruz. Buranın temelini attık, inşaat çalışmaları devam ediyor. Burayı 2012 sonunda bitireceğiz."

ANTALYA HAVALİMANI'NIN BÜTÜN YATIRIMLARI BİTTİ


Çeçen Antalya Havalimanı'nın ACI Europe tarafından Avrupa'nın en iyi havalimanı seçilmesiyle ilgili de şu değerlendirmeyi yaptı:

"Antalya Havalimanı'nın bu ödülü almasını sadece Antalya ile ilgili düşünürsek eksik düşünmüş oluruz. Takdir edersiniz ki Türkiye'de 2002'den sonra yapılan yatırımlar, havalimanlarının iyileştirilmesi, Türk havacılığında uçuş yapan şirketlerin geliştirilmesi, terminallerin özel sektöre açılması, hükümetin bu politikası bütün havalimanlarını Avrupa standartlarının üzerine çıkarmıştır. Sadece Antalya değil, İstanbul, Esenboğa, İzmir, hatta Erzincan, Batman, Sivas Havalimanları bugün Avrupa'nın bir çok şehrindeki havaalanlarının çok üzerindeki kaliteyi ifade etmektedir.''

Antalya Havalimanı'nda birinci terminali kendilerinin yapmadığını belirten İbrahim Çeçen, ikinci terminalin yatırım bedelinin 100 milyon dolar, iç hatlar terminalin yatırım bedelinin 100 milyon dolar olduğunu bildirdi. Çeçen, ''Antalya Havalimanı bütün yatırımları bitirmiştir. İki tane paralel pistte iki uçak aynı anda kalkıyor, iki uçak aynı anda inebiliyor. Bu sene en pik noktada 930 uçak bir günde iniş ve kalkış yaptı. Antalya Havalimanı'nda bu bir rekordur'' dedi.

Çeçen, bu yıl sonuna kadar Antalya Havalimanı'nda 25 milyon yolcuyu ağırlamayı hedeflediklerini de bildirdi. Antalya Havalimanı'nın kapasitesinin yeterli olduğunu söyleyen Çeçen, ''43 milyon yolcuyu taşıyabilecek kapasitededir. Yatırımlara müsait bir alandır. Fiziki yapısı her an için büyüyebilir, buna müsaittir'' diye konuştu.

MERSİN'DE 3 YENİ RESORT OTEL YAPACAĞIZ


İbrahim Çeçen holding olarak otelcilik sektöründe gerçekleştirecekleri yeni yatırımlarından da bahsetti:

"Mersin’de otel yatırımlarımız olacak. Üç otel tahsisimiz var orada. Otellerin yapımına 2013’ten sonra başlayacağız. Bir de İstanbul Bomanti’de büyük bir şehir oteli yapacağız. Mersin’deki otellerimiz resort otel niteliğinde olacak. Mersin’de büyük bir turizm bölgesi tahsis edildi. Aşağı yukarı dört firma varız orada. Golf sahaları ve 10’a yakın otel ile Mersin’de yeni bir Belek yaratılıyor."  




Bu Haber 24.07.2011 - 08:47:53 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.