Gazeteci Aydın Ayaydın'dan Bora Jet'e zehir zemberek eleştiri

Gazeteci Aydın Ayaydın'dan Bora Jet'e zehir zemberek eleştiri
Vatan Gazetesi Yazarı Aydın Ayaydın köşe yazısında Bora Jet'i ağır bir dille eleştirirken Türk Hava Yolları'nı övdü.


Aydın Ayaydın yazısında Bora Jet'i şu sözlerle eleştirdi:

"Yurtiçi veya yurtdışı bir seyahatim olduğunda THY tek tercihimdir. Seyahatim THY’in uçmadığı bir parkurda kerhen başka bir havayoluyla giderim.

Hafta sonunda Ali Ağaoğlu’nun Mersin Mut ilçesindeki rüzgâr santralinin açılışı vardı. Açılış için cumartesi sabah saat 09.30’da Sabiha Gökçen Hava Limanı’nda Bora JET havayollarına ait 60 kişilik bir uçağa bindik. Yolculuğumuz gayet iyi de geçti. Uçak havalandıktan sonra hostesler servise başladı. Bora JET’in hostesleri sanki bu işi kerhen yapıyorlardı. Asık suratlı servis sadece benim değil, uçaktaki diğer yolcuların da dikkatini çekmişti. Kötü niyetli olmadıklarına kuşkum yok, ancak bu konuda eğitime ihtiyaçları olduğu kesin. Uçakta yanımda oturan Milliyet Gazetesi yazarı Serpil Yılmaz Yurtsever ile ortak kanımız, THY hosteslerinin tavır ve davranışları konusunda iyi bir eğitim aldıkları. Farkı da bu seyahatte gördük.
Dönüş saatimiz olan 20.30’a yetişmek için arkadaşım Serpil Yılmaz ile bir koşuşturma yaşadık ve sonunda kendimizi alanda bizi bekleyen Bora JET‘in önünde bulduk. Uçağın isminin SERPİL olması dikkatimizi çekti. Serpil Yılmaz arkadaşım, kendi adını taşıyan uçağın önünde poz verince ben de hemen bunu görüntüledim. Heyette bulunan herkes “Serpil hanım uçak senin mi” diye takılmaya başladı. Bu değerlendirme Serpil’in de oldukça hoşuna gitti.



Uçağa bindik, motorlar çalıştı ancak uçak bir türlü kalkmıyor. Kalkış için sıra mı bekliyoruz diye soracaktım ki Serpil; ‘Hocam bizim dışımızda bir uçak daha var. Ne sırası olacak. Muhtemelen bir teknik arıza var’ dedi. Beklemeye devam ettik. Nihayet kaptan pilotun beklenen “Bizden kaynaklanmayan, meydandaki teknik bir nedenden dolayı beklemek durumundayız” anonsu geldi, ancak bizi tatmin etmedi. Ne demek meydandaki teknik arıza? Meydanda ışıklar yanıyor, başka uçak da kalkmadığına göre ne arızası olabilir? Yolcularda bir tedirginlik başladı. Beklemekten başka çaremiz yoktu. Kaptan pilot meydandaki teknik arıza demese, sorun yok. Belli ki uçakta bir teknik arıza var. Onun giderilmesini bekleyeceğiz. Ancak, kaptanın uçakta değil de meydanda teknik arıza var şeklindeki anonsu bir şeylerin yanlış gittiğini ama saklanmaya çalışıldığını olduğunu ortaya koyuyordu.

Ve Kaptan pilottan beklenen ikinci anons geldi. “Uçağımıza elektrik enerjisi veren meydanın sistemindeki arıza henüz giderilemediği için arzu edenler uçaktan inip salona geçebilir” dedi.



Herkes birbirine sormaya başladı; arkadaş meydanın lambaları yanıyor. TYH’nin uçağı da gözümüzün önünde kalkıyor. Bizim kaptan hâlâ kendi uçağında meydana gelen teknik arızayı saklıyor, arızanın meydandan kaynaklandığını vurgulamaya çalışıyor. Her uçakta teknik arıza olabilir. Bunu saklamanın ne anlamı var. İşte burada eğitilmiş personel ve kurum farkı ortaya çıkıyor. Aynı arıza THY uçağında olsaydı, eğitilmiş pilotlar bu arızayı DHMİ’ye mal etmeye kalkışmaz ve açık açık teknik arızamız var, özür dileriz diye anons ederlerdi.

Kim ne derse desin; THY dünyanın en iyi havayolu şirketi. AK Parti iktidarı ile başlayan THY ile ilgili asılsız söylentilere rağmen zaman gösterdi ki Hamdi Topçu Başkanlığındaki THY şirketi, rüştünü ispatlamış, kadrosu iyi eğitim almış ve örnek bir havayolu şirketi. Şimdi anladınız mı tercihimin neden THY olduğunu." (Vatan)


Bu Haber 07.09.2010 - 10:52:10 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Can Conker 08.09.2010 - 06:28

    Beyefendi, ilk yaptiginiz bir ucusta hemen karalama kampanyasi baslattiniz..!!THY nezaman basladi Bora jet ne zaman basladi..biraz sans verin..Gectigimiz gunlerde ist-almaty seferini yapan(tarihini verebilirim) ucakta 23 adet fazla koltuk satan insanlari karakola dusuren THY den haberiniz yok anlasilan...

  • Celal UYSAL 07.09.2010 - 11:50

    Bu kadar abartacak ne var ? Burda yeni yatırım yapan bir şirketi karalamak ve THY 'ye ve başkanına yalakalık yapmak haricinde başka bir şey yok. Artık bu taraflı , yalaka ve Emin Çölaşan'ın dediği gibi liboş basın mensuplarını kınıyoruz. Adam gelmiş yıllarca Amerika'da kazandığı paraları bu zor dönemde yatırmış bu işe hatta bazı turizmcilerin yanında olup karganın bile uçmadığı havalimanına uçup destek vermiş. Biraz anlayış biraz destek verseniz kötümü olur. Memlekette başka haber yokmu ? beleş gidecen gezecen sonrada küllim kötü hostesler suratsız pilot tecrübesiz. Üstelik burda THY yücelten ve Türkiye'deki diğer havayolu şirketlerini karalama var . Bakarsın bu yalakalığa THY yakında seninde önünde fotoraf çektireceğin liboş Aydın Ayaydın ismini koyarlar bir uçağına . Hayır ! diyeceksin böle basını kullanan liboşlara .

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.