Finansal krizdeki Alman hava yolu şirketine hayat öpücüğü

Finansal krizdeki Alman hava yolu şirketine hayat öpücüğü
Yaşadığı finansal kriz nedeniyle operasyonlarını sürdürebilmek için yatırımcı arayışında olduğunu açıklayan Alman tatil hava yolu Germania kısa süre içinde yatırımcı bulmayı başardı.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Geçtiğimiz günlerde finansal sorunlar yaşadığı ve yatırımcı arayışında olduğu açıklanan Alman tatil hava yolu şirketi Germania, kısa sürede yatırımcı bulmayı başardı. Yılda 4 milyona yakın yolcu taşıyan Berlin merkezli hava yolu şirketi, Avrupa, Kuzey Afrika ve Orta Doğu'da 60 destinasyona uçuyor.

CEO, ŞİRKET ÇALIŞANLARINA DUYURDU: YATIRIMCI BULDUK

''Daha büyük kurumsal yapılar altındaki hava yolu şirketlerinin hakim olduğu pazar ortamında etkinliğimizi nasıl devam ettiririz'' sorusuna odaklandık diyen şirketin CEO ve sahibi Karsten Balke, çarşamba akşamı 1000 çalışana gönderdiği mesajda ismini açıklamadığı bir yatırımcı ile yapılan görüşmelerde ilerleme sağlandığını duyurdu.

''DAHA FAZLA FİNNSMNA ULAŞACAÜIZ''

Gerekli ödemelerin yapıldığını ve şirketin finansal durumunun garanti altında olduğuna dair Alman Sivil havacılık Otoritesinin bilgilendirildiğini kaydeden Balke, önümüzdeki süreçte daha fazla finansmana ulaşacakları konusunda emin olduğunu kaydetti. Balke ayrıca, büyük grupların domine ettiği pazarda yatırımcıların kendileri gibi bir bağımsız hava yolu şirketine yatırım yapmalarının hava yolu şirketinin var olmaya devam edeceği konusundaki umutlarını attırdığını not düştü.

Alman Sivil havacılık Otoritesine mali likiditesini kanıtlayabilmesi için ödemelerin yapıldığını söyledi. Daha fazla finansmanın hızla takip edeceğinden emin olduğunu söyledi.

FİLOSUNDA 37 UÇAK VAR

Filosunda 37 uçak bulunan Germania, 2016 yılında 369 milyon euro gelir elde eden şirket 7,5 milyon euro zarar açıklamıştı. Germania'nın oplam kapasitesinin yüzde 60'ı tur operatörleri tarafından kullanılıyor.



Bu Haber 17.01.2019 - 14:04:58 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.