TUI Çek Cumhuriyeti’nde DER, ANEX ve Coral ile kapışacak

TUI Çek Cumhuriyeti’nde DER, ANEX ve Coral ile kapışacak
TUI Grubu, Orta Avrupa pazarlarından Çek Cumhuriyeti'nde de ağırlığını artırıyor.

Turizm Güncel - Dış Haberler

TUI Grubu; Almanya, İsviçre ve Polonya'nın ardından bir diğer Orta Avrupa ülkesi Çek Cumhuriyeti'nde de ağırlığını artıyor. Şirket, 2023 yılında girdiği Çek Cumhuriyeti turizm pazarında 2024 sezonu için hedef büyüten TUI, burada etkin olan DER Touristik'in pazar payından çalmak istiyor. 

Aslında uzunca bir süredir Çek Cumhuriyeti'nden Almanya ve Avusturya'ya uçak bileti otel satan TUI Grubu, 2023 yılının yaz sezonunda başlattığı ve 6 bin misafir taşıdığı Antalya ve Burgaz operasyonları ile bu pazardaki işleri hızlandırdı. TUI Polonya Müdürü Marcin Dymnicki "Çek Cumhuriyeti pazarında güzel bir başlangıç yaptık ve burada TUI markasını adım adım güçlendireceğiz. 2023-24 kış döneminde Kanarya Adaları, Dubai ve Mısır'a uçuşlarımız var ve bu dönemde de 10 bin yolcuya hizmet vereceğiz." dedi. 

TUI Almanya CEO'su Stefan Baumert ise Çek Cumhuriyeti'nin Almanya, Avusturya, İsviçre ve Polonya'dan oluşan merkezi bölgenin ayrılmaz bir parçası olduğunu ifade etti. 

TUI Grubu 2024 yaz sezonunda ise Çek Cumhuriyeti'nde ciddi bir büyüme hedefliyor. Prag, Brno ve Ostrava havalimanlarından Türkiye, Mısır, Arnavutluk, Bulgaristan, İspanya ve Kıbrıs'a 40 bin turist götürmeyi hedefleyen şirket bu pazarda Fischer Reisen markasıyla faaliyet gösteren DER Touristik ile rekabet edecek. TUI'nin bu pazardaki diğer rakipleri ise 2016 yılında Cedok'u satın alan Itaka, ANEX'in yan kuruluşu OREX ve Coral Travel olacak.


Bu Haber 25.12.2023 - 10:13:28 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.