FTI açıkladı: Yatırımcılarla görüşüyoruz 

FTI açıkladı: Yatırımcılarla görüşüyoruz 
Geçtiğimi aylarda 'DER Touristik'e satışı gündeme gelen FTI, yatırımcılarla görüştüğünü açıkladı.

Turizm Güncel - Dış Haberler

Münih merkezli tur operatörü FTI, şirkete taze sermaye girişi sağlamak amacıyla, bir kez daha yatırımcılarla görüşmelerde bulunuyor. FTI Group CEO'su Karl Markgraf yeni yatırımcı arayışının nedeninin şirketin dijital alt yapısına daha fazla yatırım yapmak ve korona döneminde devletten alınan kredileri geri ödemek olduğunu açıkladı.

Daha önce Certares ve Rewe ile görüşmüştü

Mısırlı Sawiris Ailesi, FTI'da daha önce yüzde 30 olan hissesini 2020 yılında yılında yüzde 75'e çıkararak şirketin çoğunluk hissesine sahip olmuştu. FTI'ın Denetim Kurulu Başkanı Naguib Sawiris, temmuz ayında yaptığı açıklamada FTI'ı bağımsız ve güçlü bir şirket olarak tutmak istediklerini ifade etmiş ancak iş birliklerine ve yeni yatırımlara açık olduklarını belirtmişti. 

FTI bundan yaklaşık bir yıl önce, ABD'li yatırım şirketi Certares ve Alman Rewe Grubu ile görüşmeler gerçekleştirmiş ancak bu görüşmelerden bir sonuç çıkmamıştı.

Ekonomik İstikrar Fonundan 603 milyon euro destek almıştı

Pandemi döneminde Alman hükümetinin Ekonomik İstikrar Fonu (Wirtschaftsstabilisierungsfonds) 603 milyon euroluk 'sessiz ortaklık' kredisiyle destekledi. Bu sistemde fon yasal olarak şirkete ortak oluyor ancak icracı bir durumda yer almıyor. Öte yandan,  FTI'ın destinasyon yönetim şirketi Meeting Point de İspanya'dan yardım almıştı. Buna ek olarak bir de FTI'ın Unicredit'ten aldığı kredinin vadesi de gelecek yıl doluyor.

Bu yıl 4,1 milyar euro ciro bekliyor

Mevcut durumda FTI Grubu pazardaki pozitif trendlerden faydalandığını belirtiyor. 1 Kasım 2022 - 31 Ekim 2023 dönemini kapsayan mali yılda şirketin cirosunun 4,1 milyar euroya ulaşması bekleniyor. Bu, 2018-2019 dönemindeki gelirle eşit. Gelecek kış dönemi rezervasyonlarının da geçen yılın yüzde 26 üzerinde olduğu ifade ediliyor.


Bu Haber 26.09.2023 - 05:14:09 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.