Hakan Aran: Turizme ilave 1 milyar dolar kaynak ayırdık

Hakan Aran: Turizme ilave 1 milyar dolar kaynak ayırdık

İş bankası Genel Müdürü Hakan Aran, turizm sektörüne 1 milyar dolar ek kaynak ayırdıklarını açıkladı.


Turizm Güncel - Antalya

Resort Turizm Kongresinin yeni sponsoru İş Bankası’nın genel müdürü Hakan Aran, turizm sektörüne dönük çözümleri ile ilgili turizmcilere bilgi verdi.

Türkiye ekonomisinde turizmin son derece önemli olduğuna dikkat çeken Hakan Aran, turizmci kazandığında çiftçisinden restoranına, kuyumcudan hastanelere kadar herkesin kazandığını ifade etti. 

“Turizme 1 milyar dolar tahsis ettik, turizm ihtisas şubeleri açıyoruz”

İş Bankası’nın turizm sektörünü stratejik yatırım alanı olarak gördüğünü açıklayan Hakan Aran, turizm sektöründe hedeflere ulaşılabilmesi için ellerini taşın altına koyacaklarını anlattı. Turizm sektörü için ilave 1 milyar dolar kaynak tahsis ettiklerini açıklayan Aran “Turizm şehirlerinde turizm ihtisas şubeleri açıyoruz, turizm bankacılığı ekibini oluşturuyoruz. Artık kendilerini anlayan bankacılarla karşılaşacaklar.” dedi.

"2026 turizmde patlama yılı olacak"

2024-26 arasındaki dönemin turizm yatırımları için elverişli yıllar olacağını, 2026 yılının patlama yılı olacağını ileri süren Aran “Sonrasında enflasyonun tek hanelere indirildiği ve öngörü oluşturulabilen bir dönem olacağını tahmine diyoruz.” açıklamasını yaptı



Bu Haber 24.11.2023 - 11:33:37 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.