Royal Flight yeniden uçuşa geçmek için yatırımcı arıyor

Royal Flight yeniden uçuşa geçmek için yatırımcı arıyor
Rusya merkezli charter hava yolu şirketi Royal Flight'ın uçuşlara yeniden başlamayı planladığı bildirildi. Şirket, bu amaçla yatırımcı arayışında.

Turizm Güncel - Dış Haberler

2022 yılında uçuşlarını durduran Rusya merkezli charter hava yolu şirketi Royal Flight, operasyonlarına yeniden başlamayı planlıyor. Şirketin operasyonlara devam edebilmek için büyük ölçekli yatırım alma, havacılık sektörünü destekleyen hükümet programlarından ve sübvansiyonlarladan yararlanma gibi seçenekleri değerlendirdiği ifade ediliyor. 

Interfax'ta yer alan haberde Royal Flight'ın bir adet  Boeing 757-200 kiralamak için Rusya Federasyonu Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile Hükümetin İthalatı İkame Komisyonu'ndan onay aldığı ve bir anlaşma konusunda çalışmaların sürdüğü kaydedildi. 

Ukrayna-Rusya savaşından önce filosunda 13 tane Boeing buluna şirketin uçaklarından 11'i kiracı şirketlerin talebiyle yurt dışında alıkonarak kiracılara teslim edilirken, iki adet uçak (Boeing 737-800 ve Boeing 757-200) şirketin filosunda kaldı. Sonrasında ise hava yolunun lisansı Federal Hava Taşımacılığı Ajansı tarafından önce askıya alındı, sonrasında ise iptal edildi. 

Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansına göre 2021 yılında bir önceki yıla kıyasla yüzde 63 artışla 1,5 milyon yolcu taşıyan Royal Flight, Rusya'da taşıyıcılar arasında 13'üncü sırada bulunuyordu. Şirket aynı yıl 23,7 milyar ruble (252,4 milyon dolar) ciro ve 199 milyon ruble de (2 milyon 119 bin dolar) kar elde etti. Yaptırımların başladığı yıl ise şirketin cirosu 3,8 milyar rubleye düşerken, şirket 550 milyon ruble zarar etti.


Bu Haber 16.04.2024 - 09:41:15 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.