Didim turizm yatırımcılarının radarında: 400 milyon euroluk yatırım

Didim turizm yatırımcılarının radarında: 400 milyon euroluk yatırım

Türkiye’nin önde gelen turizm bölgelerinden Didim, büyük turizm gruplarının radarında. Dört büyük grubun Didim’e yaptığı/yapacağı yatırım tutarının 400 milyon euro olduğu ifade ediliyor.


Türkiye’nin köklü turizm firmaları peş peşe Didim’e yatırım yapıyor. Barut Hotels’in 140 milyon euro yatırımla Anda Barut Collection&BAYOU projesini hayata geçirdiği Didim’e Özak Global’in de 150 milyon euro yatırımla turizm tesisi yapacağı kaydedildi. Ayrıca DUJA Hotels ANEX Grubu da Didim’de birer tane otel satın almış durumda.

Sabah gazetesinden Metin Can’ın haberine göre Özak-Ela Excellence, Akra Grubu ve Six Senses Hotels bölgeye turizm yatırımı için kolları sıvadı. ANEX ve Duja gruplaro da bölgede tesis satın aldı. Barut Hotel’in Didim’deki oteli Mayıs 2024’te açılacak. Anda Barut Collection&BAYOU Villas’da 547 odanın yanı sıra üst sınıf müşteriler için de 14 villa inşa edecek.

“Milyarderlerin tatil yapabileceği bir yer”

Lara Barut ve Anda Barut Collection Genel Müdürü Cem Karacan, otelin 200 dönüm arazi üzerine kurulacağını söyledi. Karacan, yatırım ile ilgili şunları söyledi:

“Didim iki havalimanının ortasında yer alan bir lokasyona sahip. İzmir ve Bodrum havalimanlarından bölgeye kısa sürede ulaşım sağlamak mümkün. Bizim bölgeye yatırım yapmamızda bir başka itici güç ise Didim’in kültürel ve tarihsel zenginliği oldu. Bölge 12 ay turizme olanak sağlıyor. Didim’deki yatırımımız bölge halkında da büyük heyecan oluşturdu. Bu yatırım Türk turizmindeki yeni bir kırılım olacak. Dünyadaki milyarderler liginde yer alan isimlerin Türkiye’de tatil yapabileceği yeni bir lokasyon oluşturuyoruz”

Didim’deki yatırımın grubunun bugüne kadarki en büyük otel yatırımı olduğu bilgisini veren Karacan, “Personel alımlarımız ve eğitim süreçlerimiz başladı. İstihdamı bölgeden sağlayacağız. Aynı zamanda organik bir gıda eko sistemi kuruyoruz” dedi.

145 bin turist, 1,1 milyon geceleme

Türkiye’de Akdeniz Bölgesi’nin ilk Uluslararası Yenilenebilir Enerji Sertifikalı otellerine sahip olduklarını söyleyen Karacan, “Otellerimiz yeşil enerji kullanmayı sürdürecek. 8 tesiste, 2 bin 200 oda, 5 bin 500 yatak ve 2 bin 500 çalışanımız var. Geçen yıl 145 bin turisti ağırladık ve 1.1 milyon gecelemeye ulaştık” diye konuştu.

Özak Global 150 milyon euroluk turizm yatırımı planlıyor

Didim’e 150 milyon dolarlık yatay mimari esaslı bir yatırım yapacaklarını açıklayan Özak Global Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık şu ifadeleri kullandı:

“Didim hem kültürü hem de doğası ile böyle bir yer. Biz de yatırımlarımız da buna dikkat etmeye başladık. Şu an proje aşamasına geldik. Yakın zamanda da startı vereceğiz. Didim’deki yatırımımız Türkiye turizmini en üst lige taşıyacak şekilde olacak”



Bu Haber 26.06.2023 - 08:53:44 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • 3. Dunya turizmi

    Ahmet almaz 30.06.2023 - 01:48

    200 donume otel yapmak demek , gelen zengin turisti yuksek duvarli otellere kapatip. Esnafa hic gistermeden yedirip icirip geri yollamak demek. Ayni jamaica , Hindistan Fas gibi. Disarisi yasak bolge

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.