Kaan Kavaloğlu: Polonya dördüncü kaynak pazarımız oldu

Kaan Kavaloğlu: Polonya dördüncü kaynak pazarımız oldu
AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu, Polonya’nın bu yıl Antalya’da dördüncü büyük turizm pazarı durumuna yükseldiğini belirtti.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği’nin (AKTOB) Sherwood Exclusive Lara’da düzenlenen geleneksel aylık toplantısında konuşan Kaan Kavaloğlu Antalya’nın ve Türkiye turizm sektörünün öne çıkan gündemlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“Antalya 14,5 milyon turist sayısını aştı”

Antalya’nın 24 Ekim itibariyle 14 milyon 500 bin turist sayısını geçtiğini açıklayan Kavaloğlu, “Yıl sonuna kadar 15 milyon turist hedefimizi tutturacağız. Rusya savaş halinde olmasına rağmen ilk sırada geliyor. Rusya’yı ise İngiltere ve Almanya takip ediyor. Hep söylediğimiz gibi, İngiltere bu yıl 1,5 milyonu geçecek. İngiltere ve Almanya’nın erken rezervasyon eğilimleri biraz düştü, bu durumun farkındayız ve takip ediyoruz” şeklinde konuştu.

“Polonya 4. kaynak pazar durumuna geldi”

Antalya’nın Polonyalı ziyaretçi sayısındaki artışa dikkat çeken AKTOB Başkanı “Polonya bu sene ilk defa bir milyon sayısına çıkarak Antalya’nın dördüncü pazarı durumuna geliyor. Bu nedenle AKTOB olarak SunExpress ile birlikte Polonyalı bir basın grubunu Antalya’da ağırlayacağız.” ifadelerini kullandı.

Kavaloğlu, İsrail ile Filistin arasındaki sıcak çatışma durumunun turizmi ufak çapta ve kısa vadede olumsuz etkilediğini fakat krizin çözülmesi durumunda bütün dinamiklerin yoluna gireceğini belirtti.


Bu Haber 25.10.2023 - 16:05:23 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.