FTI yatırımcı arayışında ilerleme kaydettiğini duyurdu 

FTI yatırımcı arayışında ilerleme kaydettiğini duyurdu 
Çalkantılı günler yaşayan tur operatörü FTI, diğer iddiaların yanında yatırımcı arayışına ilişkin de açıklama yaptı.

Turizm Güncel - Dış Haberler

Almanya'nın üçüncü büyük seyahat grubu FTI, Federal Seyahat Acenteleri Birliğinin (VUSR) yaptığı açıklamanın ardından yeniden çalkantılı günler yaşıyor. Yaptığı açıklamada FTI'ın yüksek borçlarına ve yaşadığı mali zorluklara dikkat çekmiş, şirketin finansal durumu ve geleceği ile ilgili şeffaflık talep etmişti.

 "Operasyonel ve stratejik olarak iyiyiz"

Bu gelişmenin ardından FTI bir açıklama daha yaparak duruma açıklık getirmeye çalıştı. Alman turizm portalı Turistik Aktüell'e konuşan FTI sözcüsü Covid-19 nedeniyle tüm sektörlerdeki diğer şirketler gibi FTI'ın da zorlandığını ancak o dönemden bu zamana çok iyi. bir ilerleme kaydettiğini söyledi. Açıklamada "Hem 2022-23 sezonunda hem de içinde bulunduğumuz 2023-24 sezonunda operasyonel ve stratejik olarak iyi bir performans sergiliyoruz." ifadeleri kullanıldı. 

"Yatırımcı arayışında iyi ilerleme kaydediliyor"

Şirket sözcüsü, FTI'ın yatırımcı arayışına ilişkin bir soruya ise "Seyahat sektöründeki olumlu duruma da bağlı olarak, yatırımcı arayışında iyi ilerleme kaydediliyor." yatını verdi. Ancak devam eden görüşmelere ilişkin detay vermekten kaçındı. 

FTI’ın daha önce REWE Grubuna bağlı DER Touristik ve ABD'li yatırım şirketi Certares ile görüşmeler gerçekleştirdiği basına yansımıştı.


Bu Haber 27.02.2024 - 09:01:39 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.