Alman patronlar sabırsız: Şirketlerimiz, sanayimiz...

Alman patronlar sabırsız: Şirketlerimiz, sanayimiz...
Koronavirüs önlemlerinin esnetilmesi konusunda temkinli bir süreç izleyen Almanya'da hükümete, ülkenin patronlar kulübü olarak bilinen BDI'den tepki geldi.

Almanya'da koronavirüs tedbirleri kontrollü bir şekilde kaldırılmaya çalışılırken, Federal Alman Sanayicileri Birliği (BDI), yaptığı bir açıklamayla iş yaşamın dönüşün yolunun hızlı bir şekilde açılmasını istedi.

''Her gün çift haneli milyarlık para kaybediyoruz''

Koronavirüs önlemleri nedeniyle her gün çift haneli milyarlık para kaybettiklerini belirten BDI Başkanı Dieter Kempf, ''Böyle bir şeye, hayatın bu şekilde durmasına aylarca dayanamayız. Toplumun refahında ve ekonomide kalıcı zararlar doğar. Siyasetçilerin hedefi şimdi mümkün olduğunca güvenli ve hızlı bir şekilde iş dünyasına dönüşün yolunu açmaktır.“ dedi.

''Şirketlerimizi, sanayimiz...''

Sözcü'nün aktardığı habere göre, “Şirketlerimiz, sanayimiz, sosyal ve ekonomik hayatın artık ne zaman, hangi şartlarla yeniden başlayacağını bilmek istiyor. Ve en geç Başbakan Merkel'in, eyalet başbakanları ile 6 Mayıs günü yapacağı toplantıdan sonra bunu artık görmek istiyoruz.” diyen BDI Başkanı Dieter Kempf, açıklamasının devamında şunları söyledi:

''Alman sanayi devleri bağlayıcı ve önemli kararlar bekliyor''

''Özellikle, geçen haftalarda önlemlerin gevşetilmesi konusunda beklenenlerin olmaması, turizm, gastronomi ve okullar için net bir plan sunulmaması, 6 Mayıs'a gözlerin çevrilmesine neden oldu. Şimdi Alman sanayi devleri, bağlayıcı ve önemli kararlar bekliyor.

Bu beklentilerini en sert şekilde duyuran Kempf, işverenler olarak çalışma hayatının sorunsuz ve sağlık kurallarına uygun şekilde yeniden başlaması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Ayrıca, yeni çalışma şartlarının, mesai koşullarının, vardiya değişimlerinin, iş yerindeki koruyucu elbiselerin de ayarlanacağını vurguladı.''



Bu Haber 04.05.2020 - 15:38:42 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.