200 milyon euroya Air Berlin'i aldı, Alitalia'ya 500 milyon euro teklif verdi

200 milyon euroya Air Berlin'i aldı, Alitalia'ya 500 milyon euro teklif verdi
İflas eden Alman hava yolu şirketi Air Berlin'in büyük çoğunluğunu 200 milyon euroya satın alan Almanya'nın bayrak taşıyıcı hava yolu şirketi Lufthansa, bu sefer de iflas eden İtalyan hava yolu şirketi Alitalia için teklif verdi.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Air Berlin'in büyük bölümünü satın alan Lufhansa, şimdi de gözünü iflas eden İtalyan hava yolu şirketi Alitalia'ya dikti. Alitalia tarafından yapılan açıklamada, şirketin satılması için 7 teklif aldıklarını ve şimdi bu teklifleri incelediklerini açıkladı. Lufthansa'nın, tıpkı Air Berlin'de olduğu gibi, şirketin sadece belirli bölümleri ile ilgilendiği, tamamını satın alma düşüncesinde olmadığı kaydedildi.



EASYJET DE DEVREDE

Alitalia için teklif veren şirketlerden biri de İngiliz hava yolu şirketi easyJet oldu. Şirket tarafından konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada, yaptıkları teklifi ileriki günlerde güncelleyebilecekleri belirtildi. easyJet, Air Berlin'in satışı sürecinde de Lufthansa ile yarışmıştı.

İTALYAN HÜKÜMETİ 300 MİLYON EURO EK KREDİ SAĞLADI

İtalyan hükümetinin Aliatalia'nın satışı için koyduğu süreyi 4 Kasım'a uzattığı belirtiliyor. Bu dönemde şirketin operasyonlarına devam edebilmesi için 300 milyon euroluk bir kredi açtığını duyuran İtalyan hükümeti, mayıs ayından bu yana Alitalia'ya toplamda 600 milyon euro kredi sağladı.

2 MİLYAR EUROLUK KURTARMA PLANINI ÇALIŞANLAR REDDETMİŞTİ

Mayıs ayında iflası gündeme gelen Alitalia, 2 milyar euroluk bir kurtarma planı yapmış, ancak maaşlarda kesinti öngörüldüğü için çalışanlar planı reddetmişti.

''LUFTHANSA 500 MİLYON EUROLUK TEKLİF VERDİ''

Lufthansa ise Alitalia'nın bazı küresel rotaları ve Avrupa içindeki hatlarıyla ilgilendiğini açıkladı. İtalyan gazetesi Corriere della Sera, Lufthansa'nın 500 milyon euroluk bir teklif sunduğunu ancak İtalyan hükümetinin Alitalia'yı bütün olarak satmayı düşündüğü için teklifi kabul etmediğini yazdı.




Bu Haber 17.10.2017 - 13:31:39 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.