FTI'ın satışı için Alman turizmciler ne diyor?

FTI'ın satışı için Alman turizmciler ne diyor?
Almanya'nın üçüncü büyük tur operatörü FTI, 1 euro gibi sembolik bir bedelle ABD'li yatırım şirketine satıldı. Peki Alman turizmciler bu satış için ne diyor?

Turizm Güncel - Dış Haberler

Alman devletine yüklü miktarda borcu bulunan Almanya'nın üçüncü büyük tur operatörü FTI'ın yüzde 100'ü, turizm yatırımları konusunda uzman bir yatırım şirketi olan ABD merkezli Certares'e 1 euroya satıldı. Alman turizmciler, sürpriz olmayan satışa ilişkin ReiseVor9'a konuştu. 

Ahrtal Tourismus'un genel müdürü ve FTI'ın tatil kanalı Sonnenklar TV'nin eski müdürü Andreas Lambeck: Büyük bir olay ve FTI için harika bir çözüm. Çünkü yatırımcı Certares turizm konusunda uzman bir şirket. FTI bundan 5 yıl sonra şu ankinden çok daha farklı bir şirket haline gelecek. Bu rekabet için de iyi. 

VUSR Federal Birliği Başkanı Marija Linnhoff: Certares'in FTI'ı devralmasını temelde memnuniyetle karşıladık. Ancak en önemli soru hala yanıtlanmadı. Sektör açısından yatırımcının güven oluşturması ve planlarını açıklaması önemli ama şu soru yanıt bekliyor; Şirkete kim, ne zaman ne kadar yatırım yapacak. Yüksek borç yükü göz önüne alındığında, 125 milyon euro sadece bir başlangıç olabilir.

Solamento Reisen Genel Müdürü Sascha Nitsche: Bir girişimci olarak benim için partnerimin güvenilir ve finansal anlamda istikrarlı olması önemli. Yeni yatırımcıyla bunun garanti edilmesi sektörde memnuniyetle karşılanacaktır. Şirketin dönüşümü için gerekli yatırım sermayenin olacağını umuyorum. Başarılar diliyorum ve Münih'teki birçok meslektaşın yeni bir bakış açısı kazanmasından memnuniyet duyuyorum.

Wend Urlaubsreisen genel müdürü Nils Wend: Satışlarımızda FTI çok büyük pay sahibi değil. Satışımızın sadece yüzde 5'i FTI'ın ürünleri. Yakın geçmişteki belirsizlikler nedeniyle başka tedarikçiler vardı. FTI'ın gelecekte sektörde nasıl görüneceğini görmek ilginç olacak. ABD'li sağlayıcılar her zaman son derece teknoloji odaklıdır ve satışlarda genellikle Alman veya Avrupalı şirketlerden farklı davranırlar.

Seyahat acentesi Vanselow Papenburg'dan Uwe Vanselow: Uzun yıllardır FTI'ın en büyük 100 partneri arasındayız ve şirketin yola devam etmesinden elbette memnunuz. Bağımsız bir acente olarak  tur operatörü çeşitliliği bizim için önemli. FTI için rezervasyon almaktan kaçındığımız 6 haftalık sürede elbette başka rezervasyonlar aldık ve müşterilerimiz bunu anlayışla karşıladı. Bu durum, seyahat acentelerinin ne kadar etkili olduğunu görmeleri açısından  diğer tur operatörleri için de bir sinyal olmalı. Öte taraftan yeni yatırımcı ile ilgili birçok soru işareti var. Örneğin Federal Hükümet ile yatırımcı arasında bir anlaşmanın olup olmayacağını henüz bilmiyoruz. 

FTI Group Çalışma Konseyi Başkanı Johannes Reinders: FTI Group'un yeni bir yatırımcı bulmasından ve Certares'in şirketini bir tur operatörünü de içerecek şekilde genişletmesinden çok mutluyuz. Geleceğe güveniyoruz ve yapıcı işbirliği için sabırsızlanıyoruz.


Bu Haber 17.04.2024 - 09:58:22 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.