Emir Hepoğlu

Fuar ve selfie sezonu açıldı

Büyük ve beklenen fuar sezonu WTM Londra ile açılış yaptı. Tüm turizm camiasına hayırlı ve uğurlu olsun. Fuar takvimi boyunca gerçekleşecek muhtemel hatta klasikleşmiş enstantaneleri sizlerle paylaşıyorum. Katılırsınız, katılmazsınız ama dikkatle okuyun, tanıdık, bildik çok resim geçecek zihninizden.

İlk olarak Facebook ve Instagram, fon olarak kullanılan London Eye, Hyde Park, Big Ben fotoğraflarından geçilmeyecek. Hiç bir yeri denk getiremeyenler, Londra metrosu UNDERGROUND tabelası veya kırmızı telefon kulübesi ile yetinecekler. Yeter ki Londra'da oldukları bir şekilde belgelensin.
 
Geçen yılki fuar dönemi Ahsen ve Özgecan'ın selfie yaptığı noktada çekim yapamayanlar fırsattan istifade poz tazeleyecek. 
 
Meslektaşlarımızın arasından Ana Kraliçe ve Prens Charles ile görüştüğünü iddia edenler bile çıkacak. 
 
İngilizce dil bilgisi Yes, No, gud mornig, hav ar yu, hav is yor vayf seviyesinde olan bazı DUAYEN'ler (!) yabancı ortakları ile yaptıkları toplantılarda büyük anlaşmalara imza atacak, seminer ve workshoplarda boy gösterecek, bol bol caka satacak ve selfie yapacak!
 
Büyük acentelerin parti, gala, akşam yemeği davetlerine ve after partilerine katılacak, jilet gibi giyinip  salon içerisinde yeni insanlarla tanışmak için ufka yelken açacak ve selfie yapacaklar.
 
Yatırımcı, patron cemiyetinin ünlü simaları malum son tatsız durumlara istinaden yatırımı koruma içgüdüsü ile daha bir telaşlı, daha bir heyecanlı olacak. Hatta bu yıl ter, en çok onların sırtından boncuk boncuk damlayacak. Yeni sezonun olumlu ya da olumsuz ilk sinyallerini burada almaya çalışacaklar. Turizm basını toplu fotoğraf çekmek isterse isteksizce poz verecek, yüzlerine belli belirsiz bir gülümseme yerleştirecek ve önümüzdeki sezon bizi bekleyen muhtemel sıkıntıların tümünü alttan alta okumamızı sağlayacaklar. Elbette bu durum sadece resim okumayı bilenler tarafından çözülecek. Bu tekniği bilmeyen saf ve masum kitle, fotoğrafı Türk turizminin parlak geleceği ve gücü olarak değerlendirecek.
 
İşi bilip işe gitmeyen asıl ''İŞ BİLİR'' kesim ise ya fuarlara katılım olayını gevşek tutacak ya da gittiği yerden ne geleceğini önceden biliyor olacak. Hayalci davranmayıp gerçeklere odaklanacak, planı, programı, bütçeyi daha uçakta dönerken yapıyor olacak. 
 
Yük bu sene her zamankinden daha fazla oteli satmaktan sorumlu arkadaşlarda olacak. Çoğunun kaderi bu fuarlarda belirlenecek. Kimi uyanık davranıp fuarı yeni iş bulma fırsatı olarak değerlendirirken, kimisi kaderine razı olup, elindeki son kozu oynamaya çalışacak. Kendinden ve çalıştığı markadan emin olanlar bağlantılarını güçlü tutuklarından çok fazla sıkıntı yaşamayacak. 
 
Türk turizminin farklı dinamiklere ve fazlası ile donanımlı insana sahip olduğunu bilenler ile, benim gibi hep güzel bir son dakika golü bekleyenler, ellerini havaya açarak 2017 ve sonrası için her şeyin rast gitmesi adına haykırarak dua edecekler. Aksiyonun her daim  var olduğu güzeller güzeli ülkemin biraz olsun durulması adına istihareye yatacaklar. Bir sabah kalktıklarında 77 milleten turistin otellerimizi doldurması için niyet edecek, kurban adayacaklar. 
 
Gidin, eğlenin, selfie çekin, satın, gelin!

 
 


Bu Makale 08.11.2016 - 09:04:08 tarihinde eklendi.


Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.