Emir Hepoğlu

Absürt turizm münasebetleri

Güvenlikçi kız, ruhsuz Ali ve diğerleri...

Selin- Emir cicim bugün gidiyor muyuz Belek civarına?

Emir- Olur şekerim gidek valla, no problım for mi. Yalnız program yapalım, önce kime uğrayacağız filan. Kapısında mantar kıvamına gelmeyelim otellerin.

Selin- Doğru söylüyorsun concon. O vakit önce Kazım beye ardından, Hulki beye, sonrasında ise Cemal abiye uğrar, çok uzatmadan tez vakit döneriz ofise.

Emir-Oki Doki Beybi.

Aradan yarım saat geçer. Selin tüm randevuları almıştır. Emir'i ofis yakınında bir köşeden alarak Belek yoluna koyulurlar.

Emir- Yav şekerim biz şimdi neden gidiyoruz bu Belek özerk bölgesine?

Selin- Nedeni var mı şekerim, iş görüşeceğiz, belki sözleşme imzalayacağız, felan filan yani.

Emir- Sana bir sır vereceğim ama bak aramızda. İnan bana ben daha sizin tam olarak ne iş yaptığınızı çözmüş değilim, yeminle bak!

Selin- Yuh Emir yaaa, yuh valla. Sır'a dikiz, hareketlere bak. O kadar ofise gelip gidiyorsun, daha bilmiyorum diyorsun yani, ayıp yav. Bak kuzucum bizim kreatif soluvşıns diye bir markamız var. Belek başta olmak üzere ülke genelinde turizm yapılan bir çok bölgede otellere hizmet veriyoruz.

Emir- Soluvşıns da ne be?

Selin- Yani sosyal medya başta olmak üzere otelin tüm görsel pazarlama araçlarını tasarlıyor ve hayata geçiriyoruz.

Emir- Haa anladım, tamam.

Selin- Ne anladın, söyle bakiiim?

Emir- Yani bebeem siz otelin fotoğraflarını çekip, altına iki satır yazı da yazıp, sonacııma internete yapıştırıyorsunuz, çaktım köfteyi. Benim Feysbook sayfamı da siz idare etseniz ya. Ama beş kuruş işlemez ona göre, dost işi yani. İşinize gelirse icabında.

Selin- Olur kuzum senin canın sağolsun, yaparız tabi ki. Aynı bizim işleri her daim küçümseyen turizm duayenleri (!) gibi konuştun. Zaten otellerden de para aldığımız yok, olsun varsın sen de verme anasını satiim. Taş yiyelim biz taaaş. Adamın birine diyorum ki, üç beş bişi yatırsanız da bizim de bitimiz kanlansa. Yok abicim adam oralı bile olmuyor. Utanmadan bir de diyor ki; Selin hanımcığım 6 ay önce ödeme yapmıştık ya, ne aceleniz var kaçıyor muyuz? Şeytan diyor ki kapa telefonu, git adamın ofisini bas, soona....

Emir- He tabi tabi, kapıda ki çitlembik güvenlikçi kız çocuğunu geçebilirsen git bas valla. ''Aloo müdürüm Selin diye biri geldi, sisinle konuşcekmiş, alimmi içeri?''

Selin-Evet bir de bu otel güvenliği terörü var arkadaşım. Bir afra, bir tafra, layn firmacılara bir kötü davranıyorlar inanamazsın. Bildiğin yetim bebe muamelesi, bekle, dur, bugün git, sonra gel, bizim müdür toplantıda, kimsiniz, bu kapı olmaz yandan gir, bugün görüşme almıyor haşmetmeapları. Beş kez ismini sorar dördünü yanlış söyler, nereden geliyorsunuz zaten 12 puanlık standart soru. Bu ne eziyettir birader. Vallahi otelde çalışırken durumun bu denli azap verici olduğunu bilmiyordum.

Emir-Her şey tecrübe ile sabit bebeğim. Masanın önü ile arasındaki fark,Obama ile Trump arasındaki kadar değişken yani. Gerçi adamların renkleri de farklı ya neyse o başka mevzu.

Selin- Vallahi çok doğru söyledin. Az pişman mıyım ne? Her neyse, bak şimdi önce Kazım beye uğrayalım, zaten onun otele yaklaştık. Onun muhabbeti çekilir kıvamda, belki biraz neşemiz yerine gelir.

Otelin kapısına doğru yaklaştıklarında bariyeri açmadan önce aracın yanına gelen donuk bakışlı esmer güzeli ;

Güvenlikçi Kız- Hoş geldiniz, nasıl yardımcı olabilirim?

Emir- Senin hoş geldiniz diyen dillerini yirim ben gız, ne datlı şeysin sen ööle.

Güvenlikçi Kız- Efendim, anlayamadım?

Selin-Aaa şey yani biz Kazım beye ziyarete gelmiştik, kendisinin bilgisi var, bekliyordu.

Güvenlikçi Kız-İsminiz?

Selin- Selin ben, kreatif soluvşıns firmasından.

Güvenlikçi Kız-Selin hanım, hoş geldiniz. Kazım bey sizleri bekliyordu. Lobiye geçebilirsiniz. Yalnız önce bir kimlik rica edeceğim.

Selin- Elbette, buyurun benimkini vereyim.

Emir- Ulan deminden beri otel güvenliği çitlembiklere söylemediğimiz laf kalmadı, anam anam olaya bak nasılda mortingen olduk, yuh olsun bize beee.

Emir ve Selin araçlarını park ettikten sonra lobiye doğru yollanırlar. Kapıda onları karşılayan bir diğer şirin hanım ki kendileri kuvvetle muhtemel misafir ilişkileri de denilen gestrileyşın departmanında çalışmaktadır, kibarca;

Gestrıleyşıncı Kız- Selin hanım hoş geldiniz, nasılsınız? Kazım bey son dakika çıkan çok önemli bir toplantıya girmek zorunda kaldı. Bu nedenle sizi satın alma müdürümüz Ali beye yönlendirmemi istedi. Kendisi Kazım beyin sizle görüşmek istediği konuya vakıfmış ve bilgilendirmeyi o yapacakmış. Beni izlemenizi rica edeceğim.

Selin- Çok teşekkür ederiz, memnuniyetle. Görüşelim o zaman Ali bey ile.

Emir- ( sessizce ) Kız Selin bu da çok tatlıymış. Ben kesin evlenir çıkarım bu otelden. Hatta sen beni bırak git ben huzuru, mutluluğu bu tesiste bulacağıma inanıyorum he he he....

Selin- Kapa çeneni, önüne bak da yürü, içine düşücen kızın. İşe geldik işe gönül eğlendirmeye değil.

Gestrıleyşıncı Kız-Ali bey merhaba, Kazım beyin yönlendirdiği misafirler geldi. Ben müsaadenizi rica ediyorum.

Selin- Teşekkür ederiz.

Gözünü önündeki bilgisayardan bir an olsun ayırmayan Ali efendi, kimin geldiğine bile bakmadan;

Ali- Evet, buyrun.

Selin- Merhaba Ali bey nasılsınız?

Ali- Evet.

Selin- Efendim?

Ali- Evet, merhaba, evet.

Emir- Evet, evet ( sessizce he he he ) kızım bu adam bilgisayarın başında ölmüş, ama haberi yok. Baksana hareket bile etmiyor nerede ise, ben söylimmi ?

Selin- ( sessizce ) Şşşşt Emir bir rahat dur kurban olayım, kudurma.

Ali- Efendim?

Selin- Merhaba Ali bey, kolay gelsin, yoğunsunuz sanırsam ?

Ali- Aaaa evet.

Emir- Ali bey Selin hanım diyor ki, eğer müsait değilseniz sonra gelelim biz.

Ali- Yo yo konuşalım, buyurun hangi konuda görüşecektik.

Selin- Kazım beyin size aktardığını düşünmüştüm ama ben tekrar hatırlatayım. Biz kreatif soluv.....

Ali- Hah tamam hatırladım, evet tamam. Şimdi bizim yeni bir logo çalışmamız olacak, gurubumuzun ismi ve haliyle logosu değişecek. Sizden bununla ilgili çalışma istiyoruz, evet hepsi bu kadar.

Selin- Hmm elbette memnuniyetle, yalnız eski bir otelci olarak ben diyorum ki önce logo ve yeni konsept ile ilgili satış departmanınız bize bir brif verseydi. Sonrasında en güzel şekli ile bir logo hazırlardık. Takdir edersiniz ki satın alma bu işin en son noktası.

Ali- Neden? Siz beni beğenmediniz mi? Satın almacıyız diye anlamaz mıyız yani biz, öylemi?

Emir- (fısıldayarak) başlamadan bittiğinin resmidir kızım. Mumya canlandı, sihirli sözleri söyledin kıymetlimsssssss he he he

Selin- Ay yok Ali beyciğim çok rica ederim, yanlış anladınız beni. Beni demek istediğim bunun bir proses olduğu ve.....

Ali- Tamam biz konumuza dönelim o zaman. Dört isim belirledik; ZORTIUS Hotels, MORTIMUS MAKSİMUS Hotels, WAYT PALAS ve VONDERVÖRLD. Bu dört isimden birine karar vereceğiz. Ancak siz çalışmalarınızı yapıp yolladıktan sonra. Sonrasında hangisine karar verirsek bize o logo ile ilgili teklif vereceksiniz, anlaşırsak sizinle çalışacağız. Hepsi bu Selin hanım.

Selin-Nasıl yani? Ben dört çalışma yapacağım, siz bakacak ve karar vereceksiniz. Arasından birini beğenirseniz çalışacağız, beğenmediğiniz taktirde çalışmayacağız öylemi? Peki, ben bu tasarımlar ile ilgili bütçe çalışmasını hemen ofise dönünce size yollarım, incelersiniz, yarın sabah da telefonlaşır detayları konuşuruz.

Ali- Ne bütçesi anlamadım?

Emir- Hani şu ZORTIMUS MORTIMUS var ya onların çalışmaları.

Ali- Yok canım, siz hele bir çalışın görelim, beğenirsek ona göre bakarız.

Selin- Olur mu Ali bey öyle şey, bu devirde bedava iş yapmak mümkün mü? Hele ki bu kriz döneminde.

Ali-Vallahi siz görüştüğüm yedinci firmasınız ve ilk kez bir tasarım firması demo çalışmalar için benden bedel istiyor. Biz geçen sezon HK departmanına bir gram kimyasal almadık mesela, neden?

Emir- Neden abi?

Ali- Zira firmalar o kadar fazla demo ürün getirip bırakıyor ki başka ürün almaya hacet kalmıyor HA HA HA ...

Emir- Aaaa mumya güldü ya la, kız Selin bu adam ölü değil miydi?

Selin- Ali bey ben böyle çalışmıyorum, üzgünüm. Zaten Kazım beye de ilk fırsatta iletirim.

Ali- Bakın hanfendi, ne diyorum, tasarımlarınızı beğenirsek zaten çalışacağız. Neden yokuşa koşuyorsunuz işi. Kazım beyle filan konuşmanıza gerek yok, tek yetkili benim çok rica ederim. Demo yapın getirin, bu kadar.

Emir- En son benden demo eğitim isteyen İK müdürüne ne yaptığımı bilmek ister misiniz ?

Ali-Buyrun...

Emir-Yok anlatmıycam vazgeçtim, bağyan var yanımızda. Ama kendisine eğitimin demosu mu olurmuş, adamı hasta etmeyin, icat çıkarmayın lenn demişliğim var elbette.

Selin- Biz müsaadenizi isteyelim. Size kolay gelsin Ali bey.

Ali-Bir kahve içseydik, çok çabuk kalktınız Selin hanım.

Selin-Biz gıdamızı aldık Ali bey, kafi sağolun.

Emir-Dövimmi kız hazır yakalamışken stresimizi atarız?

Selin- Emir saçmalama yürü bir an önce çıkalım buradan, çıldırmak üzereyim.

Emir- O zaman şimdi Hulki beyle Cemal abiye mi gidiyoruz?

Selin-Yok canım yok bu günlük hatta bu haftalık saçmalık bana yeter. Daha fazlasını kaldırabileceğimi düşünmüyorum. Bu kriz durumu milleti sosyopat moduna sokmuş. Hani krizi fırsata çevirme geyiği var ya, hah o durumu bu şekil uzaylı model abileri sektörden ayıklamak için kullanabiliriz mesela!

Emir- Hmmm çok iyi fikir şekerim. Bunu bir düşünelim. Haftaya yine gidelim bir yerlere ama, benim yazılara malzeme çıkartırız hem.


Bu Makale 01.02.2017 - 09:42:37 tarihinde eklendi.


Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.