Dr. Serdar Baş

Katar'da ilk 125 gün

Daha önce iki günlük tanışma ziyareti yapmış olduğum Katar’ a 29 Ekim de uzun süreli olmasını dileyerek ayak bastım.


Ülkenin, zenginliğini özellikle alt yapı aracılığı ile ülkede yaşıyanların tamamı ile büyük ölçüde paylaşma eğilimi içerisinde olunduğunu, güvenlik, yollar, parklar, yürüyüş parkurları, halka açık ücretsiz spor imkanları vb. dolayısı ile hemen hissediyorsunuz.

Ülke Katar Ulusal Vizyonu 2030’ a gönülden balanmış. http://www.gsdp.gov.qa/portal/page/portal/gsdp_en/qatar_national_vision/qnv_2030_document/QNV2030_English_v2.pdf

Benim anladığım kadarı ile bunun en büyük sebebi 1995 yılında iş başına gelen Emir “Hamad bin Khalifa Al Thani’ nin” ülkesini sağlıklı, huzurlu ve mutlu, gelenek ve göreneklerinden ödün vermeden
modern dünyaya entegre olmuş iyi eğitimli Katarlıların yaşadığı bir cennet haline getirmek arzusu. http://en.wikipedia.org/wiki/Hamad_bin_Khalifa_Al_Thani

Emir, kıymetli eşi, Velihat Prens ve Başbakan başta olmak üzere tüm bürokratlar yarış edercesine bu vizyonu gerçekleştirmek için azami gayret gösteriyorlar.

Katarlılar genel olarak, en az Türkler kadar misafirperver, hoşgörülü, temiz ve güleryüzlü bir toplum.

Bir Türk kendisini burada asla gurbette hissetmez.

Ülkeye gelen tüm yabancılar, kendi ülkelerinden daha iyi hayat şartlarında yaşıyorlar. 

Yeni çıkacak kanunların bu durumu özellikle en alttakiler açısından daha da iyi hale getireceğinden söz ediliyor. 

Ülkede 1500 civarı oldukca nitelikli işgücü olmak üzere 15.000 Türk yaşıyor. 


Bence en meşhur Türk W Otelin Genel Müdürü Şafak Güvenç.

Ülke yönetimi, diplomatik misyon, en zengin iş adamları ve herkes Allah nazardan saklasın Şafak’ a hayran. 

Şafak, W oteli Doha cennetinin en huzurlu köşesi, yeme – içme salonu, istirahatgahı haline getirmiş kıymetli ekibi ile birlikte.

Yaşam tarzı ve kültür olarak Türklere en yakın Araplar olarak bence Lübnanlılar tanımlanabilir.

Katarlılar haklı olarak Arapça konuşana ayrı bir güven duyuyorlar. 

Lübnanlıların şehirde ki başarısını görünce Sayın Başbakan’ ımızın Arapça öğrenilmesini öğütlemesinin arkasındaki dünyevi gerekçeyi anlıyor ve gönülden katılıyorum, uhrevi bir yönünün olması da bir Müsliman için ayrıca bir motivasyon taşıyor olmalı diye düşünüyorum. 

Osmanlı İmpratorluğu’ nun sonunda yaşanan kırgınlıklar, bence belki de o yıllarda dünyayı yeniden yapılandıran sahiplere verilmiş sözler nedeni ile kopmuş olduğumuz bu coğrafya da istisnasız her Arap
ülkesi vatandaşının ve Müslümanların, Recep Tayyip Erdoğan’ a sonsuz bir sempatisi ve Türklere sağladığı bir hüsn-i kabul var.

Türkiye’ de turizm profesyoneli olmanın yarattıgı baskı, Ergenekon, Balyoz vb. davalar, Kürt sorunu (bu başlıkları yazarken bile içim daralıyor) içeride yatan, otel yöneticisi olmak vesilesi ile tanıdığım Hurşit Tolon, Hanefi Avcı gibi özel sohbetlerimiz nedeni ile enaz Sayın Başbakanımız (kendileri ile özel sohbetim olmadı, yanlış anlaşılmasın) kadar vatansever olduklarını bildiğim kadarı ile inandığım dostların ve ailelerinin çektiği sıkıntılara olan şehadetim, beni depresif ve panik ataklı bir adam haline getirmiş idi.

Katar’ a varınca burada ki iş hayatının 47 yaşında bir adama verdiği tecrübeleri ile başarılar yaratma imkanı, Dalai Lama, Shivanni, Vishnu ve online psikolog İlhan BOZKURT yeniden dengeyi bulmamı sağladılar.


Vishnu’ yu stresli bir hayatı olan, özelliklede Sayın Başbakan gibi rahatsızlıklar geçirmiş herkese gönülden tavsiye ederim. 

http://vishnuwellnesscare.blogspot.com/

15 gün Vishnu ile hergün bir saat sizi yeniden yaratacak, vücudunuza kuvvet katarken ruhunuzu temizlemenize yardım edecektir. Allah bu adamı şifa dağıtsın diye bu dünyaya her dinden, her ırktan insan için yollamış.

Aklı ve parası olanlar bu adamı hemen Türkiye’ ye davet etmeli, adam şimdilik oldukca mütevazı, bu kabiliyet ile yakın gelecekte seyahat şartları ne olur bilmem.

Çok param olsa, Sayın Başbakan’ a özel terapi versin diye hediye ederdim.

Online psikolog İlhan’ a gelince;

http://www.onlineterapiler.com/ilhanbozkurt.html

Bu adam koca Prof. Psikiyatristlere, ünlü yaşam koçlarına, vs. ye taş çıkaracak nitelikte, daha ucuza ve rahatınızı hiç bozmadan inanılmaz destek oluyor. Son derece güvenilir bir Mevlevi gibi algıladım kendisini. Web sayfasının pahallı olmayan dizaynı, kendisinin Nişantaşı’ nda veya Lara’ da kliniğinin olmaması sadece bir kazanım, bu maliyetleri ödemeden oldukça uygun bir ücretle muhteşem bir hizmet alıyorsunuz. 

Allah bu adamı da şifa dağıtsın diye bu dünyaya her dinden, her ırktan insan için yollamış.

Dalai Lama’ ya gelince;

http://www.dalailama.com/
 
Sheraton Çeşme’ de konaklayan Starwood Luxury Collection GM’ i Hint’ li Kulldep Bhartee streslerimden hiç bahis etmemiş olamama rağmen, “anladığım kadarı ile inanan bir müslimansın, korkma dinine hiç zarar vermez”, mutlaka bu kitabı oku diye Dalai Lama’ yı anlatan okumayı yeni bitirdiği kitabı bana iyi ağırlamama ve gösterdiğim dostluğa teşekkür olarak buraktı.
Muhteşem bir hediye, kitabı hemen bitirdim You Tube de Dalai Lama takipcisi oldum.

Felsefe olarak Mevlana Celalettin Rum-i adeta, measjı oldukca güncel ve kısa, sürgünlüğü ve ülkesinin yönetiminden çektikleri itibari ile adeta Said-i Nursi ve aynen onun gibi çektiklerinden dolayı kimseden davacı değil, intikam peşinde değil, herkese hakkını helal ediyor. 

Sevgi ve hoşgörü ile dolu bir dine ve kültüre sahibiz ancak, maalesef hergün daha az şevkat duyan ve daha fazla egoist oluyoruz, ayrışıyoruz. Dalai Lama’ yı okuyan dinleyen iyi bir müsliman ve her dinden olan, aynı mesajı veren kendi değerlerine daha fazla sarılıyor. 

Allah bu adamı da dünya ya şevkat aşılasın diye yollamış. Bence aklı ve parası olan birileri bu adamı Türkiye’ ye getirip milyonlarla tanışmasını sağlamalı.

Shivani beni Vishnu ile tanıştıran Hintli bir NLP uzmanı o nedenle onun isminide anmadan geçemedim.

http://www.shivaniadalja.com/about_shivani_adalja.php

Hergün yazmak ve gördüğümü ve bildiğimi paylaşmak istiyorum ama işler çok yoğun, ara sıra hasret gidermek imkanı dileği ile;
Hoşca kalın...
 

Bu Makale 02.04.2013 - 09:40:35 tarihinde eklendi.


Kullanıcı Yorumları
  • M.kamil Aksoy 14.01.2015 - 01:48

    Basbakan bu kadar yalanir..Normal yazini yaz be arkadas.. Sanki basbakandan önce yolda Türkleri avliyolardi..

  • ahishavi 07.03.2013 - 10:38

    Sevgili Serdar Kardesim Her yabancı keni dilini konusan bir yabancıyı sever , sempati duyar. Bu Araplarla ilgili ozel bir durum değildir. Uzun yıllar Arap ulkerinde bulunmus bir kişi olarakta Türklere olan yakınlıklarının Sn RTE direkt olarak bağlandırılması çok yalnıştır. 30 sene oncede bu sempati fazlasıyla vardı. Guzel bir yaşam dilerim . Sevgiler

  • hasan huseyin taskiran 01.03.2013 - 10:41

    herseyin gonlunuzce olmasi dileklerimle .umarim azuladiginiz hersey gonlunuzceolur,katari tanimadigim icin sadece okudum yorumunuzu ama sizi iyi taniyan birisi olarak yazilarinizin ne kadar gercekci ve hasas oldugunu iyi bilirim .eger siz yaziyosaniz mutlaka bir nedeni veya izleniminiz vardir, herseyin gonlumce olmasi dileklerimle

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.