Dr. Serdar Baş

Katar'dan Gezi Parkı davasının görünüşü

Türkiye’ den bir haber ofisimde oturmuş işlere dalmış iken Mısır’ lı çalışma arkadaşım ofisime heyecan ile daldı;
 
Arka arkaya sanki rahatsızlığına ben müsebbipmişim gibi soruları patlatmaya başladı

- İstanbul’ a rezervasyon yapmıştık otelimiz Taksim’ de gitsek başımıza birşey gelirmi ?

- Mısır’ ın bunaltıcı durumundan kaçıp Doha'da çalışmaya başladık, para biriktirdik, izin aldık, uçak bileti aldık, otele rezervasyon yaptırdık, hayal kurduk, Istanbul da rahatlamak istedik ama otelimizin olduğu meydan adeta Tahrir, durum uzaktan göründüğü kadar tehlikeli mi?

- Recep Tayip Erdoğan iyi bir adam, iyi bir müslüman, biz hep onun gibi bir liderimiz olsa diye hayal ederken, zenginleştirdiği ve daha müreffeh bir hale getirdiği toplum neden kendisine isyan ediyor?
Ofisimde ziyaretimde olan Lübnan’ lı Şii arkadaş kısa cevaplar vermeye başladı.

- Seyehatini erteliyebiliyorsan ertele, çaresizsen git sadece otelini değiştir, İstanbul koca şehir Sultanahmet, Bogaz, İstinye Park, Aksaray, Osmanbey derken bir hafta biter sen gösterici bile görmezsin.

- Serdar ne yapsın adamdan tazminat mı istiyorsun? Şikayetin varsa elçiliğe başvur!

- Bu Türkler bizden farklı ahhi (Arapca kardeş demek) , onlar bizlerde olmayan Atatürk’ leri ile ülkelerini küllerinden kurdular, özgürlük kültür olarak yerleşti Türkiye’ ye, fazla baskıya gelemezler, birbirinden çok farklı dindarlık anlayışları ve laikler var, aslına bakacak olursan laikler de de ciddi Allah korkusu var.

- Erdogan (aynen telafuz ettiği gibi yazdım) inşallah bizim liderlerin hastalıklarına yakalanmamıştır da, Türkiye'de istikrar devam eder, bizlere örnek ve umut olur, nefes almaya kaçabileceğimiz bizden izlerin olduğu Avrupa ülkesi olarak kalır.

Konuşmalara ortasından şahit olan Iraklı misafirimiz ise 

- Allah Erdogan’ ı korusun her şey İsrail’ lilere özür diletti diye başına geliyor, inşallah bu krizi yönetmeyi başarır da Türkiye’ ye yazık olmaz. Dedi.

Onlar konuşurken ben internet sayfalarından duruma vakıf oldum. Ülkelerindeki kaos, kampların birbirine tahamülsüzlüğü, şarklılığın verdiği uzlaşmazsızlık kültürü nedeni ile ülkeleri açısından kayıp, her biri farklı ama asgari müşterekler de buluşabilen hatta dost olan göçmen insan kaynağına bakıp;

- Allahım umarım benim anavatanım da  bütün haksızlıklar ile mücadele etmenin tek yolu isyan olmaz,

- Sağ duyu sahibi Cumhurbaşkanı kendisinden beklenen abilik rolünü iyi oynar,

- Sayın Başbakan tüm mağdurların yerine kendini koyar, Gezi’ nin altındaki damlaları idrak eder, Reuters muhabirinin samimi sesine kulak verir, kendi mahallesinden muhtemelen hiç tahamul edemediği Ahmet Hakan’ ın 4.6.2013 tarihli yazısını anlayıp, yutkunup, iki tane hurma yiyip şekeri regüle edip, toplumun şefkatli BABA’ sı olmak üzere bu ölümlü dünya da  gönüllere taht kuracak istikamete doğru yelken açar... diye dua ettim.

Türk insanı tarih boyunca hiç sevemediği, alışamadık dediği, red ettiği liderlere bile empati ile yaklaşmış inanılmaz sabırlı, sağ duyulu ama damarına basıldığı zaman Kasımpaşalı’ nın kralı olabilecek bir toplum.

Evinde sabır ile oturan insanlara yeter artık nefes alamıyoruz dedirtenler, ötekilği yaşamış insanlar ve liderler olmamalılar, aksi takdirde, demokrasi konusunda ki samimiyetiniz bir kez samimi şekilde irdelenmeye başlanırsa bir bakarsınız memleket Arap baharının yaşandığı bir yer olmuş çıkmış.

Ne mutlu ki Türkiye insanının geldiği seviye, farklılıklara tahamülü olan, sabırlı insanları lider olarak barındıracak düzeye gelmiş.

Allah Türk halkına sağduyusunu kayıp ettirmesin, siyasi liderlerinin egolarının esiri ve uşağı olmaktan korusun dilekleri ile;

Hoşca kalın...
 

Bu Makale 05.06.2013 - 10:01:21 tarihinde eklendi.


Kullanıcı Yorumları
  • Mehmet Mülayim 05.06.2013 - 01:29

    Kaleminize sağlık... Bizim BİR TANE ATATÜRKümüz var ve başka Atatürke de ihtiyacımız yok. İnsanlar yaptıklarının yanı sıra yapamadıkları ve bozdukları ile yargılanır, tarihe de öyle geçerler. Türk halkı uyuyor gibi gözükür ama bir anda zıplayarak uyanır. Hakkının yenmesine sesini çıkartmıyor gibi gözükür ama ufacık şey için yorganı yakar. Ekonomik istikrar çok güzel, ancak kültürel istikrar ve demokratik hak ve özgürlükler Türk halkı için Ekonomiden daha önde. Petrol arama izinleri satıldı, şimdi de Milli Parklar, ormanlar hızla paylaşılmak üzere Kanun kapıda, birazdan Evet oyları ile satacaklar... Son dakikalar... Yazık ediyoruz güzelim ülkemize.

  • Sagduyu 05.06.2013 - 11:54

    Serdar Bey SA, tebrikler, Bugun Taha Akyol ayni sizing gibi yazmis. Anlayana sivrisinek saz anlamayana davulzurna az. Basbakan senin yaziyi okumaz ise uzulme, Taha beyinkini okur ama onuda Abdullah Gul un adami diye dusunur, asil allah basbakana sagduyu versin, hersey ekonomi degil, bazen insanlar ac olalim ama hur olalim derler. Feyzullah Kagan

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.