Varlık Fonu'na devredilen turizm arazileri ilgili önemli gelişme

Varlık Fonu'na devredilen turizm arazileri ilgili önemli gelişme
Varlık Fonu'na devredilen turizm arazilerinin, 'uygun' teklifler gelmesi halinde satılacağı belirtildi.



Varlık Fonu'na devredilen ve toplam büyüklüğü 2.3 milyon metrekareyi bulan arazilerin satışında sona gelindiği belirtildi. Sabah gazetesinden Hazal Ateş'e konuşan Maliye Bakanı Naci Ağbal, atıl durumdaki arazilerin değerlendirileceğini söyledi. Ağbal, "Yatırımcılarla masaya oturulacak, projeler geliştirilecek ve uygun teklif gelirse satılacak. İstanbul başta olmak üzere çok sayıda özel sektör işletmesi, kamu arazilerinin kiralanması yoluyla kuruldu. Milli emlak mevzuatı, taşınmaz yönetimi masaya yatırıldı" dedi.

''UCUZ KİRACILIK BİTECEK''

Yapılacak düzenlemelerle devletin malına sahip çıkacağını ve kiraların rayiç bedelle güncelleneceğini kaydeden Ağbal ''Böylece kamuya ait gayrimenkullerde ucuz kiracılık da bitecek. Gerçek değerin ortaya konmasıyla devletin buradan sağladığı gelir de artacak.'' dedi.

TOPLAM BÜYÜKLÜĞÜ 2.3 MİLYON METREKARE

Daha önce turizm şirketlerine tahsis edilen çok sayıda Hazine taşınmazı da fona devredildi. Fona devredilen arazilerin toplam büyüklüğü 2.3 milyon metrekareyi bulurken, tescil ve devir işlemleri bitinceye kadar taşınmazları Maliye yönetecek. Bu arazilerin değerlenmesine yönelik, yatırımcılarla masaya oturulacak. Uygun teklifler gelmesi durumunda kiralanan bu arsaların satışları söz konusu olacak.


Bu Haber 01.07.2017 - 11:59:26 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.