UNWTO Başkanı turizme yön veren 3 devrimi anlattı

UNWTO Başkanı turizme yön veren 3 devrimi anlattı
Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü Kent Küresel Turizmi Zirvesinde konuşan Genel Sekreter Taleb Rifai 2012 yılında dünyada 1 milyar insanın seyahat edeceğini belirtti. Rifai teknoloji, kent ve ulaşım alanındaki devrimlerin seyahat sektörünü bu noktaya getirdiğini kaydetti.


TurizmGüncel

 Toplumsal ve ekonomik gelişmede turizmin etkisinin büyük olduğuna dikkat çeken Rifai, şu noktaların altını çizdi:
 

“İstanbul ile ilgili söylenen hiçbir şey İstanbul’u tam olarak anlatmıyor. Bütün etnik ve dini unsurları bir harmoni içinde bağdaştıran bir şehir. Bu yüzden zirvenin bu güzel kentte düzenlenmesinden son derece mutluyum.”


“Turizm konusundaki zorlukların üstesinden nasıl gelebileceğimiz tüm kentlerin ortak sorunu. Dünya dramatik bir şekilde değişiyor. Bilişim ve iletişim teknolojilerindeki devrim, kentsel devrim ve seyahat alanındaki devrimler hayatımızı toptan değiştirdi. Bu devrimler turizmin de bu noktaya ulaşmasını sağladı. 2011 yılında 990 milyon insan uluslararası sınırları turizm amaçlı geçti. Dünya krizine rağmen turizm gelişmeye devam ediyor ve bu yıl da yüzde 4’lük bir büyüme var. Aralık ayında 1 milyar turistin sınırları aştığını göreceğiz. Artık 72 saatte istediğiniz her yere gidebilirsiniz.”


“Dünya turizmi açısından kentler çok önemli. Edebiyat, müzik, sanat, yemek, gastronomi, kültür…  hepsi kentlerde yaşanır. Medeniyetin yarattığı her şey kentlerde yer alır ve İstanbul bunun çok güzel bir örneği.  Turizm kalkınma ve ekonomik büyümenin merkezinde yer almıştır her zaman. Turizm bir kentteki her şeye etki ediyor; taksi şoföründen tiyatrocuya kadar.”


“Turizm çok heyecan verici bir fırsattır ama yönetilmesi kolay değildir. Çok ciddi rekabet var çünkü. Turizme dair tüm çabaların temelinde sürdürülebilirlik olmalıdır. Ziyaretçi sayısı artan kent, kendi halkı için de daha yaşanabilir bir mekan haline geliyor. Burada İstanbul’da bildiri yayınlayacağız ve bildirinin adı “İstanbul Bidirisi” olacak. Bildiride, kentlerin gelişmesinde turizmin rolünü tartışacağız.”


 
“Dünyadaki en büyük refah ve fon transferi turizm sayesinde gerçekleşmektedir. Bu yüzden bu sektörü geliştirmek aynı zamanda refah toplumuna dair yapılan bir çalışma anlamına geliyor.”




Bu Haber 15.11.2012 - 11:22:20 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.