Türkiye'ye tatile gelen Ruslar seyahat sigortası alabiliyor mu? İşte yanıtı

Türkiye'ye tatile gelen Ruslar seyahat sigortası alabiliyor mu? İşte yanıtı
ATOR'un bültenine açıklama yapan seyahat sigorta şirketleri, iş veya tatil için Türkiye'ye giden Rus vatandaşlarının seyahat sigortası almalarının önünde hiçbir engel bulunmadığını belirttiler. Sigorta şirketleri, Türkiye seyahatinde risk artışı söz konusu olmadığı için fiyatlarda da bir artş yapılmadığının altını çiziyorlar.


TurizmGüncel

Rusya Tur Operatörleri Birliği ATOR'un resmi sitesinde, bu yıl Türkiye'ye gitmek isteyen Rusların seyahat sigortası alıp alamayacağı analiz edildi.

"Bu yaz Türkiye'ye kimler gidecek" başlığını taşıyan yazıda öne çıkan değerlendirmeler şöyle:

Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı'nın "Türkiye'ye gitmeyin" çağrısının ardından, koşullarda en ufak bir değişiklik olmamışken bu yıl Türkiye'de tatil yapmak için kim seyahat sigortası satın alabilir?

Rusya'nın "Türkiye'ye gitmeyin" çağrısına rağmen Rusların Türkiye'de tatil planları yaptığı sosyal medya kanallarında tartışılıyor.

AEROFLOT TÜRKİYE'YE HAFTADA 20 SEFER DÜZENLİYOR

Tur operatörlerinin Türkiye tatili satmaları yasaklandı ancak hava yolu servisleri iki ülke arasında çalışmaya devam ediyor. Aeroflot Mosokova'dan Antalya ve İstanbul'a haftada 20 sefer düzenliyor. Türk Hava Yolları ise Rusya'nın 30 kentinden Türkiye'ye uçuşlar düzenliyor ve uçuş sayılarının azaltılmayacağını açıkladı.

RUSLAR YAZ TATİLİNİ TÜRKİYE'DE GEÇİRMENİN PLANLARINI YAPIYOR

Rusya Türkiye ile vizesz rejimi sonlandırdı ancak Ruslar hala Türkiye'ye vizesiz gidebiliyor. Bu nedenle pek çok Rus vatandaşı hala yaz tatilini Türkiye'de geçirmenin planlarını yapıyor. Sosyal medyada yapılan tartışmalarda, Rusların Türkiye'ye alışık olmalarının bunda önemli bir rol oynadığı görülüyor. Dahası, çok sayıda Rua vatandaşının Türkiye'de yaşayan Rus akrabası veya arkadaşı var.

Türkiye'ye giden Ruslar sadece otellerde değil, aynı zamanda apartman evlerde de kalıyorlar. Vtandaşlarımızın canını sıkacak soru ise şu: Seyahat sigortası. Hükümetin yaptığı, "Türkiye vatandaşlarımız içn güvenli değil" açıklaması seyahat sigortasını nasıl etkiler?

TÜRKİYE'YE DÖNÜK SEYAHAT SİGORTASI SATIŞI DEVAM EDİYOR

Sigorta şirketleri ile konuştuğumuzda ilginç bir yanıt aldık. Şirket yetkilileri, Türkiye'ye dönük seyahat sigortası satmaya devam ettiklerini ve fiyatın da yükselmediğini belirtiyorlar.

EPB Seyahat Sigorta'da Yulia Alcheeva şu bilgileri veriyor:

SEYAHAT SİGORTASININ SATILIP SATILMAMASINI HÜÜKÜMET BELİRLEYEMEZ

Bir bölgeyi seyahat sigortasnın dışına çıkarmak Dışişleri Bakanlığı'nın inisiyatifinde değil. Burada sivil standartlar var. Bir yerde askeri operasyon veya bir savaş yoksa, seyahatçiler bu yerler için seyahat sigortası almaya devam edebilir. Şu anda ne Türkiye'de, ne de Mısır'da böyle bir durum var. Mısır'daki tek fark bu ülkeye dönük direkt uçuşların durdurulmuş olması.

KİMSE TÜRKİYE'Yİ ZİYARET ETMEKTEN MEN EDİLEMEZ

Türkiye için ise sadece tatil satışı yasak. Şu anda kimse Türkiye'yi ziyaret etmekten men edilemez. Bu nedenle gerek şu anda Türkiye'de bulunan, gerekse gelecekte bu ülkeye gidecek Ruslar için seyahat sigortası düzenlenmesinde hiçbir yasal engel veya sakınca bulunmuyor.

Liberty Mutual'ın Genel Müdür Yardımcısı Andrei Sharkov ise şu noktalara dikkat çekiyor:

''FİYATLAR YÜKSELMEDİ, SEYAHAT SİGORTASI SATMAYA DEVAM EDİYORUZ''

Gerek iş, gerekse tatil için Türkiye'ye gitmek isteyen Rus vatandaşları, sağlık sigortası, bagaj sigortası, kaza sigortası vb gibi çok sayıda poliçeyi şirketimizden alabilmekteler. Fiyatlarda da herhengi bir değişiklik olmadı. Çünkü fiyatların yükselmesini gerektirecek bir faktör yok. Fiyatlar, sadece risk koşullarına bağlı olarak yükseltilebilir. Şu anda Türkiye'ye giden vatandaşlarımız kişi başına 904 ruble karşılığında 30 bin euroluk bir seyahat sigortası teminatı satın alabiliyorlar.


Bu Haber 15.01.2016 - 11:22:15 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.