Turizmciler, World Tourism Forumu'nda buluştu

Turizmciler, World Tourism Forumu'nda buluştu
İstanbul'da düzenlenen World Tourism Forum, sektörün farklı noktalarındaki profesyonelleri bir araya getirdi.

Turizmciler, World Tourism Forumu'nda buluştu
Turizmciler, World Tourism Forumu'nda buluştu
Turizmciler, World Tourism Forumu'nda buluştu
Turizmciler, World Tourism Forumu'nda buluştu
Turizmciler, World Tourism Forumu'nda buluştu
Turizmciler, World Tourism Forumu'nda buluştu
Turizmciler, World Tourism Forumu'nda buluştu

TurizmGüncel

Forumun açılış konuşmasını yapan World Tourism Forum Bulut Bağcı, forumun bundan sonra Dubai, Azaybaycan ve Katar'da devam edeceği, 2016 yılında ise Türkiye'de yeniden düzenleneceğini belirtti.

Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, dünyanın içinde bulunduğu koşullarda turizmin Türkiye'ye, uluslararası rekabette üstünlük sağlayan en önemli sektör olduğunu söyledi. Turizmin Türkiye'de son 10 yılda bir sıçrama yaparak, ekonominin en çok döviz girdisi sağlayan sektörü olduğunu ifade eden Bayırdır, "Ülkemizin sahip olduğu turizm değerleri içinde en üst sıralarda yer alan İstanbul, dört mevsim ve 12 ay yaşayan bir şehirdir. Kültür, tarih, sanat, eğlence, alışveriş, sağlık, toplantı, organizasyon gibi birçok segmenti tek bir marka altında toplayabilen dünyanın sayılı şehirlerinden birisidir. Bu zenginliği de turizm alanında kullanmak için emin adımlarla ilerlemektedir" diye konuştu.

İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Nedret Apaydın ise İstanbul'un sahip olduğu tarihi ve kültürel mirasa dikkat çekti. Apaydın, turizmin barış, dostluk ve kardeşlik gibi ilkelerin en iyi yaşadığı sekttör olduğunu ifade etti.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, gelecekte sağlık turizminin termal, medikal ve yaşlı bakım merkezi olmak üzere 3 noktada birleştiğini belirterek, "Geçen yıl 500 bin kişinin Türkiye’ye gelerek sağlık hizmeti aldı. Turistlerimiz geliyor, burada tatil yapıyor daha sonra bakıyoruz ki Türkiye'deki sağlık sistemini de öğreniyor. Hizmet almaya gelenlere bakıyoruz daha önce Türkiye'ye gelmişler. Bu giderek artıyor. Türkiye, son 10 yılda hekim kadrosunu 58 binden 130 bine çıkardı. 70 bin uzman hekimi, yardımcı sağlık personeli ve yaklaşık 500 özel hastanesiyle, bu gücüyle kaliteli sağlık hizmeti ve daha uygun ücretle bu hizmetleri veriyor olması, Türkiye'ye cazibenin daha da artacağını gösteriyor. Özellikle komşu ülkelerimizde bu görüşmeleri yapıyoruz. Avrupa'da da birçok ülkeyle görüşüyoruz. Dünyada insan nüfusu yaşlanıyor. Yaşlı insanlara bakma noktasında da ciddi sorunlar ve maliyetler var. Türkiye, Avrupa ülkeleriyle işbirliği noktasında çalışmalar yapıyor. Özellikle ülkemizde yaşlı bakım merkezleri noktasında Avrupa ülkeleriyle iş birliği yapıyoruz" dedi.

2019’DA 8 MİLYAR DOLAR SAĞLIK TURİZMİ GELİRİ HEDEFLİYORUZ

Gümüş, 2014- 2018 yılları arasında Türkiye'de sağlık turizminin kalkınmada temel başlık olarak görüldüğünü belirterek, 2019 yılı itibarıyla yaklaşık 2 milyon uluslararası hastanın sağlık turizminden faydalanması için Türkiye'ye gelmesinin hedeflendiğini söyledi. Şu anda yaklaşık 2,5 miyar TL olan bu bedelin, 2019 yılında yaklaşık 8 milyar dolara çıkmasının beklendiğini anlatan Gümüş, Türkiye'deki bütün kaynaklarla birlikte bunları değerlendirdiklerini bildirdi.

KLİNİKLERİ ULUSLARARASI KLİNİKLERE ÇEVİRECEĞİZ

Sağlık Bakanlığı olarak yaklaşık 42 bin yataklı yeni şehir hastaneleri yaptıklarını, bunların yeni konsepte akıllı binalar ve modern teknolojiyle güçlü sağlık merkezleri olacağını dile getiren Gümüş, "Bazı kliniklerimizi uluslararası klinik haline getireceğiz. Başbakanlık Genelgesiyle Sağlık Turizmi Koordinasyon Kurulu kuruldu. İki ay içerisinde yeni yönetmelik, yeni müfredatları hazırlayacağız, fiyatlandırma, tanıtma politikaları ve ülkeler arası işbirliğini de bu koordinasyonu üstlenecek. Sağlık turizminde en önemli nokta doğru ve kaliteli sağlık hizmeti vermek. Türkiye'de her kliniğin uluslararası anlamda sağlık hizmeti vermesini de planlayacağız. Akredite merkezler, sağlık turizmini verecekler. Akreditasyonu da Türkiye Sağlık Enstitüsü Başkanlığı'nın kayıt akreditasyon enstitüsü verecek. Sağlık turizmini önümüzdeki yıllarda daha fazla duymaya başlayacağız. Bu ülkede hem kendi vatandaşlarımıza ve hem de bize başvuran dünyanın diğer ülkelerinden başvuranlara en iyi sağlık hizmeti verme noktasında çalışmalara devam edeceğiz" dedi.


Bu Haber 30.04.2015 - 11:39:48 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.