Erdoğan’dan MIR kartı toplantısı

Erdoğan’dan MIR kartı toplantısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, başta Rus ödeme sistemi MIR olmak üzere, ekonomi ilgili son gelişmelerin masaya yatırıldığı bir toplantı düzenledi.


ABD ve AB’nin Rus ödeme sistemi MIR’i kullanan Türk bankalarını yaptırım kapsamına almakla tehdit etmesinin ardından, İş bankası ve Denizbank MIR sistemini kullanıma kapatmış, üç kamu bankasının (Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank) MIR’in kullanımına devam ettiği belirtilmişti.

Ancak sektör içinden gelen mesajlar, MIR kartının kullanımında sorunlar yaşandığı, bazı otellerin MIR kartını kabul etmediği yönünde.

Tüm bu gelişmeler yaşanırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan MIR kartı ile ilgili gelişmelerin de ele alındığı bir ekonomi toplantısı düzenledi.

İstanbul’da bulunan Vahdettin Köşkünde düzenlenen toplantıya Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati ve Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile üç kamu bankasının genel müdürleri katıldı.

Basına kapalı olarak yapılan toplantıda alınan kararlarla ilgili herhangi bir açıklama yapılmazken, Erdoğan toplantı öncesinde "Ele alacağımızı burada açıklarsan bu doğru olmaz. Şimdi bunların hepsini inşallah biraz sonra başlayacağımız toplantıda ele alacağız. Tabii bu sadece bir mir kart olayı değil. Bunun alternatifi olarak elimizde neler var? Bunların üzerinde duracağız. Neler yapabiliriz? Ne gibi adımlar atabiliriz? Bunların üzerinde durmak suretiyle bu çalışmamızı sürdüreceğiz." açıklamasını yapmıştı.



Bu Haber 24.09.2022 - 09:19:31 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.