Türkiye ile Ukrayna arasında 'turizm işbirliği' toplantısı

Türkiye ile Ukrayna arasında 'turizm işbirliği' toplantısı

Ukrayna ile Türkiye arasında 'turizm işbirliğinin güçlendirilmesi' amacıyla toplantı yapıldığı ve çeşitli kararların alındığı öğrenildi.

Ukrayna ile Türkiye'nin turizm alanındaki iş birliğinin güçlendirilmesi amacıyla bir toplantı gerçekleştirildi.

'Uçuşların artırılması için çalışma başlatın' talimatı

Ukrayna Başbakanı Denis Şmıgal, Türkiye ile Ukrayna arasındaki turizm iş birliğinin güçlendirilmesi için hava ve deniz yolu ulaşımı seçeneklerinin arttırılması gerektiğini kaydetti. Bu amaçla iki ülke arasında tarifeli ve charter uçuşların arttırılması imkanları üzerine çalışma yapılması talimatını veren Şmıgal, Ukraynalı turistlerin Türkiye'yi en çok ziyaret eden turistler arasında yer aldığını söyledi.

Bu nedenle popüler turizm noktaları için hafta sonları ek seferler koyma ve farklı şehirlere ulaşım sağlama seçeneklerinin değerlendirilmesi gerektiğini kaydeden Şmıgal, Türkiye'den Ukrayna'ya giden turist sayısının da arttırılması gerektiğine dikkat çekti.

Zelenskiy, ‘Türkiye’ye tatile gidin’ çağrısı yapmıştı

Bilindiği üzere Rusya, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy arasında yapılan görüşme sonrası yapılan basın açıklamasının ardından, vaka sayılarını gerekçe göstererek Türkiye’ye uçuşları 1 Haziran’a kadar durdurmuştu. Kararın ardından açıklama yapan Zelenskiy, 10 Nisan'da Türkiye'ye yaptığı ziyaretin çok iyi geçtiğini belirten Zelenskiy, "Türkiye devletine, özellikle de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a minnettarım. Kendisi gerçekten Ukrayna'yı destekliyor" ifadelerini kullanmış ve Ukraynalılara "Türkiye’ye tatile gidin" çağrısı yapmıştı.



Bu Haber 26.04.2021 - 11:18:38 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Cem 26.04.2021 - 11:33

    Komşularımız ile ilişkilerimiz iyi olsa...bir oraya bir diğer tarafa savrulmazdık.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.