TUREB, turist rehberliği eğitimi veren üniversitelerle buluştu

TUREB, turist rehberliği eğitimi veren üniversitelerle buluştu
Turist Rehberleri Birliği TUREB, turist rehberliği eğitimi veren üniversiteler ile bir araya geldi.

 
TUREB ile turist rehberliği eğitimi veren üniversitelerin buluşması Ankara GürKENT Oteli Toplantı Salonu’nda gerçekleşti. Toplantıda TUREB yönetimi ile farklı üniversitelerden 30 katılımcı bir araya geldi. Keyifli bir havada gerçekleşen toplantıda; rehberlerin turizmdeki yerlerinin tanımlanması, okullardaki eğitim kalitesinin arttırılması, dil çeşitliliğinin oluşturulması, bölümü bitiren öğrencilerin rehber olabilmeleri için gerekli zorunlu şartlardan biri olan ve TUREB tarafından organize edilen "Yurt İçi Uygulama Gezileri" hakkında değerlendirmelerde bulunulması, okulların kendi içlerinde ve TUREB ile daha yakın ilişkiler içerisinde bulunmaları gibi konular ele alındı.  

TUREB başkanı A. Zeki APALI, yönetim olarak her yıl düzenli olarak turist rehberliği eğitimi veren üniversiteler ile bir araya gelmeye devam edecekleri bilgisini verdi. 

TUREB yönetimi, bu yöndeki ilk toplantısını 26 Eylül 2013’te de Adnan Menderes Üniversitesi Turizm Fakültesi'nin ev sahipliğinde Kuşadası'nda gerçekleştirmişti. Toplantıya 10 farklı üniversiteden katılım olmuştu. 
 


Bu Haber 05.05.2014 - 11:03:04 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.