Michelin Rehberi otelleri de derecelendirmeye başladı

Michelin Rehberi otelleri de derecelendirmeye başladı

Uzun yıllardır restoranları derecelendiren Michelin Rehberi, “Key” sistemi ile lüks otelleri derecelendirmeye başladı. Michelin ilk başta Fransa’daki yaklaşık 200 oteli ‘Key’ sistemi ile derecelendirdi.


Turizm Güncel – Dış Haberler

Michelin Rehberi, Fransa’da yaklaşık 200 lüks oteli “Key” sistemi ile değerlendirdi. ‘Key’ sisteminin, otellerde, Michelin'in restoran yıldız sistemini yansıttığı belirtiliyor.

“One Key” özel otellere “Two Key” olağanüstü otellere, “Three Key” ise sıra dışı otellere veriliyor.

Michelin, Fransa’da 24 Three Key, 38 Two Key ve 127 One Key otel belirledi. Four Seasons George V. Chateau da dahil olmak üzere birçok saray oteli Three Key aldı. Liste aynı zamanda Two Key kazanan Lafauri-Peyraguey ve Chateau de la Gaude gibi kırsal konaklama yerlerini ve Hôtel Le Ballu, La Fantaisie ve Les Bains gibi birkaç ilginç butik oteli de kapsıyor.

Michelin, hedefinin otelleri temel olanakların ötesinde değerlendirmek, restoranlarına, tasarımlarına ve hizmetlerine öncelik vermek olduğunu söyledi. Öte yandan Michelin, Key sisteminde, yerel karaktere, bireyselliğe ve genel olarak unutulmaz bir konuk deneyimine de odaklanıyor.  

Michelin, ABD'deki en iyi lüks otel seçimlerini 24 Nisan'da, İspanya için 29 Nisan'da, İtalya için Mayıs başında ve Japonya ve Kore için Temmuz ayında açıklamayı planlıyor.

Lüks otel sektörü, Michelin'in otelleri ve bunun iş üzerindeki potansiyel etkisini değerlendirme konusunda nasıl bir yol izleyeceğini yakından izliyor. Bazı lüks otel işletmecileri de bu derecelendirmeden umutlu.

Şu anda bu alandaki en büyük oyuncu Forbes Travel Guide olarak biliniyor. Michelin'in Key derecelendirmelerinin bu alanda yeni bir rekabet sağlayacağı düşünülüyor.



Bu Haber 09.04.2024 - 11:49:45 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.