Topkapı Sarayı Kutsal Emanetler Dairesine 'uygunsuz kıyafet' ayarı

Topkapı Sarayı Kutsal Emanetler Dairesine 'uygunsuz kıyafet' ayarı
Kültür ve Turizm Bakanlığı Topkapı Sarayı Has Oda’daki ‘Kutsal Emanetler’ in mini etek, şort, askılı bluzla ziyaret edilmemesi için düzenleme yaptı.


Meclis Dilekçe Komisyonu, Topkapı Sarayı’ndaki ‘Has Oda’ nın ‘saygınlığının korunması için’ komisyona verilen 10 şikayet dilekçesinin değerlendirmeye aldığını açıkladı. ‘Kutsal Emanetler’ bölümüne mini etek, şort ve askılı açık kıyafetlerle ziyaretlerin yapılmasından şikayetçi olanlar, Meclis’ten bu konuda devreye girmesini ve gerekli hassasiyetin sağlanmasını talep etti. Meclis ise konuyu Kültür ve Turizm Bakanlığı’na sordu. Bakanlık, ‘Kutsal Emanetler ’i ziyaret etmek isteyen ama uygunsuz kıyafeti olanlara örtünmeleri için şal verildiğini ve levhalarla uyarılarda bulunulduğunu açıkladı.



Milliyet’ten Önder Yılmaz’ın haberine göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Meclis’e gönderdiği yazıda, “Topkapı Sarayı Müzesi’nden alınan bilgiye göre, Kutsal Emanetler Dairesi girişinde uygunsuz kıyafetler ve bebek arabaları ile seksiyona girilmemesi konusunda uyarı levhaları bulunuyor. Müzenin web sitesinde ve gişelerinde gerekli uyarılar yapılıyor, yine aynı bölümde yaz sezonunda bayan ziyaretçilere şal veriliyor ve anılan dairede geleneğe uygun olarak Kur’an-ı Kerim okunması için yapılan teşhir-tanzim çalışmalarında özel bir mekan düzenleniyor” denildi. Topkapı Müzesi Müdürlüğü’nün internet sitesine de  “Kutsal Emanetler Dairesi ziyareti sırasında şort, mini etek, askılı ve straples bluz giyilmemesi rica olunur’ uyarısı konuldu.


Bu Haber 06.02.2018 - 08:53:04 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.