Ali Kızıldağ: Ucuz bir pastanın kimseye faydası yok

Ali Kızıldağ: Ucuz bir pastanın kimseye faydası yok

Avrupa ve Rusya pazarı hakkında değerlendirmede bulunan Calista Luxury Resort Genel Müdürü Ali Kızıldağ, önemli olanın doğru politikalarla turist harcama miktarını yukarıya çekmek olduğunu kaydetti.  


Calista Luxury Resort Genel Müdürü Ali Kızıldağ, Avrupa ve Rusya pazarında Türkiye turizminin imajını ve Türkiye’nin turizm yol haritası hakkında değerlendirmede bulundu.

GM Turizm Dergisine 2024 sezonunu değerlendiren Kızıldağ, “Çok enteresan bir yıla giriyoruz. Hem Avrupa hem Rusya açısından hem olumlu hem de olumsuz yönde ilginç sürprizlere tanık olabiliriz. Gerçi bu çok çerçeveli bir söylem. Yaşadıklarımız, tespit ettiklerimiz, araştırmalarımız bize çok net söylemler söylemek konusunda izin vermiyor. Çünkü Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın aynı tempod a devam etmesinin yanı sıra, OrtaDoğu’da başlayan İsrail-Filistin savaşı ve bu savaş süreçlerinin ne zaman biteceğiyle ilgili herhangi bir tarihin öngörülememesi, jeopolitik konumumuz nedeniyle hem olumlu hem de olumsuz mesajlar vermemize engel oluyor. Ancak geçtiğimiz günlerde, fuarlarda gözlemledik ki, dünya bazı şeyleri artık kanıksamış. Eskiden olduğu gibi sert tepkiler vermiyor. Bu nedenle Avrupa pazarında geçen yıla oranla yüzde 25’lik oranda, daha iyi performans gösterebilme şansımız var. Bunu takip edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“Rusların Türkiye’den vazgeçemeyeceklerini düşünüyorum”

Kızıldağ Rusya pazarına ilişkin ise “Türkiye, Rusya’da destinasyon avantajlarını hala sürdürüyor. En önemlisi, Rusların rekabet içinde olduğumuz diğer destinasyonlara seyahat edememeleri ve bu destinasyonlarla ilgili yaşanan vize zorlukları. Rekabet halinde olduğumuz ve bizim kadar enflasyon baskısı olmayan Dubai, Tayland, Mısır gibi ülkeler burada bize karşı avantaj yakalıyorlar. Türki Cumhuriyetler, Rus turizminden pay almak için agresif bir takım pazarlama çalışmaları yapıyor. Bunların hepsini kendimiz için rakip faaliyetler olarak görebiliriz. Her şeye rağmen eğer çok drastik bir sıkıntı yaşamazsak, geçen yıl oranla Rusya’da yaklaşık yüzde 10 ile yüzde 15’lik bir artış gerçekleştirme şansımız hala var. Çünkü Türkiye hala Rusya’nın bir numarası ve en önemli turistik yeri ve Rus turistleri mutlu etme anlamında, misafir memnuniyetini yaratmak için en avantajlı ülke hala Türkiye. Rusların Türkiye’den vazgeçemeyeceklerini düşünüyorum.” açıklamasını yaptı.

 “Ucuz pastanın kimseye faydası yok”

Önemli olanın doğru politikalarla turist harcama miktarını yukarıya çekmek olduğunu kaydeden Altındağ, “Hala Türkiye destinasyonu Avrupalı tur operatörlerinin en fazla para kazandığı destinasyonların başında geliyor, bundan vazgeçemezler. Önemli olan doğru politikalarla, gelen turist sayısını ve harcama oranını, turist başına harcama miktarını yukarılara çekmek. Bizim yegane çalışmamız bu olmalı. Biz hem pastayı büyütürüz hem pastanın değerini artırırız. Sadece pastayı büyütmek de yetmiyor. Ucuz bir pastanın kimseye faydası yok, pastanın fiyatını da artırmak lazım. O kadar kriz atlattık, bu enflasyon belasını da atlatırız, düze çıkarız. Hepimiz açısından çok daha iyi günler bizi bekliyor olur.” dedi.



Bu Haber 26.03.2024 - 15:31:00 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.