Taşbaşı, Türkiye'nin alternatif pazar çalışmalarını anlattı

Taşbaşı, Türkiye'nin alternatif pazar çalışmalarını anlattı
Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı tarafından yapılan açıklamada, Bakanlığın alternatif pazarlara dönük çalışmalarının sonuçlanmaya başladığı ve Çin, Hndistan, Brazilya gibi ülkelerde ziyaretçi artışları yakalandığı kaydedildi.


Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı imzası ile yayınlanan açıklama şu şekilde:

BRIC ÜLKELERİNDE TANITIM VE PAZARLAMA ATAĞI
 
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, outbound turizmde hızla büyüyen, dünya nüfusunun çoğunluğunu meydana getiren ve ekonomik açıdan güçlenen BRIC ülkelerinde tanıtım ve pazarlama atağı başlattı. Bakanlıkça dünyada oluşan yeni eğilimler dikkate alınarak belirlenen tanıtım stratejisinde Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin gibi yeni pazarlara yönelik farklı uygulamalar başlatıldı.
 
BRIC ÜLKELERİNDE YENİ TEMSİLCİLİKLER
 
Uluslararası hava taşımacılığı pazarındaki payının 2020’de yüzde 35, 2050’de yüzde 50 olacağı öngörülen ve turizm harcamalarının da diğer pazarlara oranla gittikçe yükselme eğiliminde olduğu görülen BRIC ülkelerinin 3’ünde 2013 yılında yeni temsilcilik açılacak. Brezilya’da Sao Paulo’ya, Rusya’da St Petersburg’a (Moskova’dan sonra ikinci ofis) ve Çin’de Şangay’a (Pekin’in ardından ikinci ofis) açılacak ofislerin yanı sıra Atina, Toronto, Sidney ve Tunus’ta açılacak olan 7 yeni Kültür ve Tanıtma Müşavirlikleri ile Kültür ve Turizm Bakanlığı yurtdışı temsilciliklerini artırarak çalışmalarını sürdürecek. 
 
BREZİLYA
 
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Latin Amerika’nın en fazla turist alan ülkesi olan Brezilya’dan son yıllarda gerçekleşen seyahatlerdeki artış nedeni ile yoğun halkla ilişkiler faaliyetlerini sürdürüyor. Bu kapsamda Bakanlık koordinasyonunda; ICVB (İstanbul Ziyaretçi ve Kongre Bürosu), İzmir CVB (İzmir Ziyaretçi ve Kongre Bürosu), THY işbirliği ile 12-18 Kasım 2012 tarihleri arasında 30 kişilik önemli markaların üst düzey yöneticileri ile basın mensupları İstanbul ve İzmir’de ağırlanacak. 
 
HİNDİSTAN
 
Kültür ve Turizm Bakanlığının son yıllarda tanıtım faaliyetlerine hız verdiği bir diğer pazar Hindistan. Bakanlığın girişimleri ile Hindistan Seyahat Acentaları Birliği’nin (TAAI) 60. Elmas Yılı Jübilesi Konvansiyonu ve Dünya Kongresi’nin Mart ayında İstanbul'da yapılması sağlanmış ve Kongreye dünyanın gözünün üzerinde olduğu Hindistan turizm pazarını yöneten en seçkin 1200 seyahat acentesi temsilcisi katılmıştı.
 
Ayrıca 2012 yılı içinde Hindistan’da seyahat sektörüne yönelik eğitim programları düzenleyen en etkili firma olan Kuoni Akademi ile gerçekleştirilen bir çalışma ile Hindistan çapında seçilen 6 şehirde (Delhi, Mumbai, Bangalore, Chennai, Ahmedabad ve Chandigarh) toplam 750 acente temsilcisine Türkiye eğitimi verilmiş.
 
Bakanlık, ayrıca, TUROFED ile işbirliğinde, 19-22 Kasım tarihlerinde, Hindistan’ın 5 farklı şehirde (Mumbai, Bangalore, Chennai, Hyderabad ve Yeni Delhi) Hintli seyahat acenteleri temsilcilerine yönelik workshop düzenleyecek. Hindistan Seyahat Acenteleri Birliği, Hindistan Seyahat Acenteleri Federasyonu ve Hindistan Tur Operatörleri gibi meslek birliklerince de desteklenecek workshop etkinliği ile özellikle ülkemizin Hindistan pazarında bilinirliğinin artması hedefleniyor. 
 
ÇİN
 
Son yılların yükselen ülkesi Çin de Bakanlığın büyük bir titizlikle yaklaştığı pazarlardan. Ayrıca kültürel anlamda da Çin, Bakanlığın büyük önem verdiği bir ülke. İmzalanan karşılıklı anlaşma ile 2012 yılı Türkiye’de “Çin Kültür Yılı” olarak kutlanırken, 2013 yılı “Çin’de Türk Yılı” olarak kutlanacak. 
 
Üye sayısı 55 milyon olan ve günlük tıklanma oranı Çin’de üst sıralarda yer alan Ctrip.com sitesinde Haziran ve Temmuz ayları boyunca özel Türkiye kampanyası gerçekleştirildi. Özel bilgilerin yeni tur programlarının yer aldığı sitenin basılı medya gurubunda bulunan Elite Traveller ve Witrip dergilerinde de Türkiye reklamları, makaleleri yayınlandı ve Türkiye’ye özel bir destinasyon sayfası ve blog açılarak “hakkında konuşulması” sağlandı. 

ÇABALAR SONUÇLANMAYA BAŞLADI BİLE
 
Brezilya’dan ülkemize gelen turist sayısı 2011 yılında, bir önceki yıla göre yüzde 37,76 artışla 89 bin 442’e yükselirken, 2012 yılının ilk dokuz ayında ise bu rakam 69 bin 367’ye ulaştı. 
 
2012 Ocak-Eylül verilerine göre Hindistan’dan ülkemize gelen ziyaretçi sayısı yaklaşık yüzde 20 artışla 66 bin 420 olarak gerçekleşti. Türkiye Hindistan pazarında ‘yeni gelişen bir destinasyon’ olarak Ürdün, Güney Afrika, İspanya gibi ülkelere alternatif olarak değerlendiriliyor ve uygun fiyatları ile rekabette önemli bir avantajı sağlıyor. 
 
Aynı dönemde, Çin Halk Cumhuriyeti’nden ülkemize gelen ziyaretçisi sayısında da yaklaşık yüzde 20’lik bir artış kaydedildi.
 


Bu Haber 12.11.2012 - 11:51:43 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Barış Kavuk 01.03.2013 - 02:28

    Vipguideinistanbul Turizm danışmanlığı şirketi olarak Turizm Bakanlığımızın bu takdire şayan girişimlerinden dolayı tebrik ederim. Ülkemizin gelecek yıllarda bu önemli sektörde daha büyük başarılara da imza atmasını temenni ederim.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.