Dubai'ye 35 milyar dolara dünyanın en büyük havalimanı yapılıyor 

Dubai'ye 35 milyar dolara dünyanın en büyük havalimanı yapılıyor 
Dubai'ye 35 milyar dolar yatırımla dünyanın en büyük havalimanının yapılacağı açıklandı.

Turizm Güncel - Dış Haberler

Dünyanın önde gelen turizm şehirlerinden Dubai'ye 35 milyar dolar yatırımla 260 milyon kapasiteli yeni bir havalimanı yapılacak. Mevcut havalimanından 5 kat daha büyük olarak planlanan Al Maktoum Uluslararası Havalimanı'nda tam 400 terminal kapısı ve 5 adet paralel pist bulunacak. 

Yeni havalimanı Emirates'in ve onun bütçeli kardeş şirketi Flydubai'nin merkezi olacak. Mevcut Dubai Havalimanındaki tüm operasyonlar da önümüzdeki yıllarda Al Maktoum Uluslararası Havalimanı'na devredilecek. 

Havacılık sektöründeki son teknolojilerin ilk kez kullanılacağı havalimanının etrafında, bir milyon kişinin yaşayacağı bir de büyük şehir inşa edilecek. Burası, aynı zamanda, lojistik ve hava taşımacılığı sektörlerinde dünyanın önde gelen şirketlerine ev sahipliği yapacak.

Yeni havalimanı ile birlikte Dubai, hava ulaşımında uluslararası bir hub olma özelliğini daha da sağlamlaştıracak. Yetkililer, yeni havalimanının birkaç yıl içinde 100 milyon yolcu sayısına ulaşmasını hedefliyor.

İstanbul Havalimanından daha büyük

Yaklaşık 1,4 milyon m² Terminal binasına sahip olan, dünyanın en büyük havalimanlarından, İstanbul Havalimanı ise, tüm fazları tamamlandığında 6 pist ile yılda 200 milyon yolcuya hizmet verebilir hale gelecek. Havalimanı tamamlanan Faz 1 itibariyle 120 milyon yolcuya hizmet verebilecek şekilde planlandı.

Dubai Yeni Havalimanı


Bu Haber 29.04.2024 - 12:59:16 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.