Koray Küçükyılmaz: Pazar payımızı ve rekabet gücümüzü artırdık

Koray Küçükyılmaz: Pazar payımızı ve rekabet gücümüzü artırdık
Koç Grubunun şirketlerinden Setur, 2023 sezonundaki seyahat eğilimlerini, tatilcilerin gözde duraklarını ve turizmdeki trendleri açıkladı. Buna göre turizm sektöründe pandemi sonrası başlayan talep artarak devam ediyor, gemi seyahatleri ve yurt dışı tur satışlarında  ise yüzde 100’ün üzerinde artış yaşanıyor.

“Temmuz ve ağustosta istenilen rakamlar yakalandı”

Setur, 2023 yılı ilk 9 ay değerlendirmesini paylaştı. Yıl içinde yaşanan gelişmeler neticesinde rezervasyon akışlarında kısa süreli bir durgunluk dönemi yaşansa da sektörün kısa sürede toparlandığı belirtiliyor.  Konaklama ve misafir sayısı açısından Temmuz-Ağustos aylarında istenilen oranlar yakalanırken, sıcak havaların ve süren talebin etkisiyle sezonun uzaması, doluluk oranlarına yansıyor. Yurt içi otellerde Akdeniz Bölgesi’nin doluluk oranlarında Ege Bölgesi’ni geçtiği belirtiliyor.

“Pazar payımızı ve rekabet gücümüzü artırdık”

Sektör dinamiklerini değerlendiren Setur Turizm Genel Müdür Yardımcısı Koray Küçükyılmaz, “Setur olarak pandemi sonrası süreç ile birlikte hızlı bir yapılanmaya giderek ürün stratejimizi  genişlettik ve daha geniş kitlelere ulaştık. Müşteri deneyimini merkeze alarak operasyonel etkinliğin yanı sıra ürün yönetimi ve pazarlama stratejilerimizi dinamik yöneterek, seyahat trendlerini yakaladık, rekabetin yoğun olduğu turizm sektöründe pazar payımızı ve rekabet gücümüzü artırdık” dedi.

Yurt dışı misafir ve tur satışlarında yüzde 100’ün üzerinde artış

Setur olarak kampanyalarla müşterilerine önemli avantajlar sunduklarını belirten Küçükyılmaz “Pazardaki yeni trendleri ve rakip firmaları yakından takip ederek dönemsel kampanyalar, erken rezervasyon, son dakika fırsatları, oda başı indirimler, kupon indirimleri gibi avantajlı uygulamalarımız sayesinde pazarlama stratejimizi sürekli geliştiriyoruz. Başarılı performansımızı devam ettirdiğimiz 2023 yılına baktığımızda da yurt içi otel satışlarında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20, kruvaziyer seyahati satışlarında yüzde 50, yurtdışına yönelik misafir sayısı ve tur sayılarında ise yüzde 100’ün üzerinde bir artış gördük. Hedefleri yakaladığımız yurt dışı tarafında 2024 yılı için pazardaki payımızı artırarak 2023 yılına göre misafir sayısı ve ciroda yüzde 100 büyüme hedefliyoruz.” dedi.

“2023 yılı hedeflerini tutturacağımızı düşünüyoruz”

Otellerin lokasyonları ve sundukları konsepte göre fiyatlandığını belirten Küçükyılmaz, yüksek sezonda konsept ve yıldıza göre fiyatların kişi başına 1.000 TL’den 10.000 TL’ye kadar değiştiğini söyledi. Küçükyılmaz, erken rezervasyonların uygun maliyetlerde tatil açısından büyük fırsatlar yarattığını belirtti.

Yurt dışında tatilcilerin uğrak yeri Avrupa

Setur değerlendirmesine göre yurt dışı turları açısından pandemi sonrası başlayan yükseliş artarak devam ediyor. Yurt dışı turlarında tatilcilerin gözdesi Avrupa olurken İtalya-Fransa-İspanya-Benelux turları, en çok tercih edilen yurt içi-yurt dışı lokasyonlar ve turlar arasında ilk sırada yer alıyor. İkinci sırada Balkan Turları, üçüncü sırada Phuket-Bali-Japonya turlarını kapsayan Uzakdoğu ve dördüncü sırada ise Sharm El Sheikh-Hurgada-Dubai turlarını içeren Mısır-Ortadoğu bulunuyor.

Son yıllarda artan kruvaziter turizminde ise 2023 yılında en çok Yunan Adaları turları tercih ediliyor. Bir başka rağbet gören destinasyon ise Norveç Fiyortları oluyor.


Bu Haber 04.10.2023 - 09:03:50 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.