TripCom, Booking ve Expedia'nın Avrupa'daki pazar payını istiyor

TripCom, Booking ve Expedia'nın Avrupa'daki pazar payını istiyor
Çin Halk Cumhuriyeti'nin en büyük turizm şirketi Trip.Com, Expedia ve Booking gibi devlerin Avrupa'daki pazar paylarını ellerinden almak istiyor. Şirket, 2023 yılında en fazla satışı da Türkiye, İspanya ve Tayland’a yaptığını açıkladı

Turizm Güncel - Dış Haberler

Skyscanner, Qunar ve Ctrip'in yanında pek çok OTA'yı ve seyahat toptancısını bünyesinde barındıran Çin'in online seyahat devi Trip.com, Avrupa'da ve Almanya'da Expedia ve Booking gibi platformların pazar payını almak istiyor. 

Avrupa işini son 6 yıldır büyütüyor

Hong Kong ve New York borsalarında işlem gören şirket, Avrupa'da büyümek istiyor. İngiltere'deki yan kuruluşu Skyscanner ile birlikte Avrupa'nın önde gelen meta arama şirketlerinden biri olan Trip.Com, son 6 yıldır kendi markası altında Avrupa işini geliştiriyor. 

Şangay'daki genel merkezinde muhteşem işler çıkaran Trip.Com, teknoloji açısından Booking ve Expedia ile aynı seviyede değerlendiriliyor.

Odak pazarlar  Almanya, İngiltere, Fransa, İspanya ve İtalya

Alman iş ve turizm dergisi fvw'ye konuşan Trip.Com Avrupa Genel Müdürü Andy Washington Avrupa'daki odak pazarlarının Almanya, İngiltere, Fransa, İspanya ve İtalya olduğunu belirtti. 

Avrupa'da farklı bir yol izlediklerini belirten Andy Washington "Çin modelini bu ülkelere uyarlamak yerine her ülke için ayrı çözümler geliştiriyoruz. Çünkü Avrupa ülkelerinin seyahat alışkanlıkları, ürünleri, rezervasyon kanalları ve ödeme metodları sadece Çin'den değil, birbirinden de farklı." dedi.

Trip.Com turizmde büyük bir artış potansiyeli görüyor

Trip.Com'un Avrupa ayağı ana şirketin ürünlerine erişse de, kendilerine ait satın alma departmanları bulunuyor. Konuyla ilgili olarak Washington "Örneğin alıcılarımız ve yatak bankaları aracılığıyla Akdeniz'deki tatil destinasyonlarında yatak satın alıyor, İngiltere'deki kardeş şirketimiz Travelfusion (Trip.Com'un 2015 yılında satın aldığı bir İngiliz seyahat şirketi) aracılığıyla Avrupa'daki bütçeli hava yolu şirketlerine bağlanıyoruz." diyor.  

Trip.Com, dinamik paketleme sayesinde İngiltere'de sadece bir aracı değil aynı zamanda bir tur operatörü olarak hareket ediyor. Trip.Com, Çin'de Ctrip ile sunduğu kurumsal çözümleri, Avrupa'da Trip Biz aracılığıyla sunuyor.

En fazla satışı Türkiye, İspanya ve Tayland’a yaptı

Trip.Com'un büyümesinde Almanya'nın çok önemli bir yer tuttuğunu anlatan  Andy Washington, bu nedenle Frankfurt'ta ürün geliştirme işiyle yakından ilgilenen 10 kişilik bir ekip kurduklarına dikkat çekiyor. Şirket borsada işlem gördüğü için net rakamlar vermekten kaçınan Washington, 2023 yılının ekim ayı itibariyle uçak rezervasyonlarında yüzde 28, otel rezervasyonlarında ise yüzde 78; 2019 yılına kıyasla ise uçuş rezervasyonlarında yüzde 221, otel rezervasyonlarında ise yüzde 112  büyüdüklerini söylemekle yetiniyor. Şirket üzerinden bu yıl en fazla rezervasyon yapılan ülkeler ise sırasıyla Türkiye, İspanya ve Tayland oldu.

"Büyük rakiplerden korkmuyoruz"

Konaklama sektöründe dominant durumda olan Booking ile Expedia, TUI ve Edreams Odigeo rakiplerden korkmadıklarını söyleyen Andy Washington "Örneğin Booking otel komisyonculuğunda büyük bir paya sahip ancak pazar çok büyük. Çünkü hala online kanallar üzerinden değil hala e-posta ve telefon yoluyla rezervasyon alan çok sayıda otel var." şeklinde konuştu.

Uluslararası işletmesi Singapur'da bulunan Trip.Com için Avrupa'daki oteller ilginç bir partner. Çünkü Avrupa Çinli seyahat severler için popüler bir bölge ve pandemi dönemi kısıtlamalarının kalkmasıyla talep hızlı bir şekilde geri dönüyor.

Çinli misafirler uygulama üzerinden rezervasyon yapmayı tercih ediyor

Şirketin Çin'deki iştiraki Ctrip'in 6 bine yakın franchise mağazası bulunmasına karşın, Çinliler rezervasyonlarını çoğunlukla uygulama aracılığıyla yapıyor. Washington, bu uzmanlığı Avrupa'da da yayıldığını ve iş dünyasının mobil çözümlere odaklandığını söylüyor.


Bu Haber 15.12.2023 - 10:12:35 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.