Obama'nın Küba uçağında sürpriz bir otelci

Obama'nın Küba uçağında sürpriz bir otelci
Barack Obama, tam 90 yıl sonra Küba'yı ziyaret eden ilk ABD başkanı oldu. Ziyaretin ardından iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesi beklenirken, zincir markalar da adaya yerleşme çabasında. Ziyaretle birlikte Starwood'un Küba'da üç oteli birden işletmek için anlaşma yaptığı açıklanırken, Marriott CEO'su Arne Sorenson'un da Obama'nın uçağında olduğu belirtiliyor.


TurizmGüncel

ABD merkezli otel zinciri Starwood Hotels, Küba'da otel anlaşması yapan ilk ABD'li marka oldu. Bir diğer ABD'li otel markası Marriott da, ülkede otel yatırımı yapmak için görüşmeler sürdürdüğünü açıkladı. Starwood'un Küba'ya otel yatırımı açıklaması, Barack Obama'nın 'tarihi' ziyaretle aynı döneme denk geldi.

Starwood'un Küba'da bulunan üç oteli renove ettikten sonra işletmeye başlayacağı açıklandı. Starwwod sözcüsü, söz konusu oteller için milyonlarca dolarlık yatırım yapılacağını açıkladı.

Starwood, 1959 yılından bu yana Küba'da otel yatırımı için anlaşma sağlayan ilk ABD'li otel zinciri oldu.

MARRIOTT CEO'SU DA UÇAKTA

Obama ile birlikte Küba gezisine katılan Marriott CEO'su Arne Sorenson ise, Küba'da iş fırsatlarını kovalamak için ABD'den izin almış olmaktan mutlu olduklarını belirtiyor. Sorenson, ''Herhangi bir anlaşma yapabilmek için henüz çok çalışmak gerekiyor. Küba'da konaklama sektörü ile ilişkilerimiz devam ediyor.'' dedi.

ÇİNLİ ŞİRKETTEN STARWOOD'A 12.8 MİLYAR DOALRLIK TEKLİF

Marrott Hotels & Resort, Starwood'u 12.2 milyar dolara satın alma konusunda anlaşmıştı. Henüz resmiyet kazanmayan satın almanın devreye giren Çinlş şirket Anbang, Starwwod'a 12.8 milyar dolar teklif getirerek hesapları alt üst etmişti.



Bu Haber 21.03.2016 - 11:27:22 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.