Marriott Türkiye’de iki yılda 20 otel daha açacak

Marriott Türkiye’de iki yılda 20 otel daha açacak
Türkiye’de yedi şehirde ve 20 farklı marka şemsiyesi altında 50'den fazla tesis ve 8 bini aşkın odadan oluşan portföye sahip Marriott International, Türkiye pazarındaki yaygınlığını son 5 yılda neredeyse ikiye katladı.

Marriott International Başkanı ve CEO’su Anthony Capuano, Türkiye’ye bir ziyaret gerçekleştirdi. Türkiye’nin zengin kültürel mirası, doğal güzellikleri, çeşitli seyahat deneyimleri ve otantik misafirperverliğiyle aranan bir destinasyon olduğunu belirten Capuano, “Marriott International olarak, pazardaki uzun süreli varlığımız ve güçlü büyüme planlarımız aracılığıyla Türkiye’nin turizm sektörünün büyümesine ve çeşitlenmesine katkıda bulunma fırsatına sahip olmaktan gurur duyuyoruz.” dedi.

Marriott Türkiye’de otelcilik okulu açmak istiyor

Marriott'un Türkiye'deki büyüme planlarını görüşmek üzere otel sahipleri ve yatırımcılarla bir araya gelen Capuano otel ekiplerini de ziyaret ederek şirketin çalışanlarının gelişimi konusundaki hassasiyetini ve Türkiye'de kapsayıcı ve çeşitli bir liderlik kadrosu oluşturmanın önemini vurguladı. Anthony Capuano’nun planları arasında, öğrencilere Türkiye'deki Marriott otellerinde eğitim görme, iş tecrübesi edinme ve diploma kazanma fırsatı sunacak bir otelcilik okulu ile iş birliği yaparak pazara yönelik özel bir program başlatılması da yer alıyor.

2025'e kadar portföy genişletme planları

Marriott'un Türkiye’deki büyüme planları dahilinde 2025 sonuna dek lüks, premium ve ekonomi olmak üzere tüm segmentlerde toplamda 20'den fazla yeni otelin açılması öngörülüyor.

Marriott Eylül 2023'te, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'da güvenilir ve uygun fiyatlı konaklamaya artan talep üzerine Four Points Express by Sheraton markasının lansmanını gerçekleştirdi. Yakın zamanda bu markanın dünyadaki ilk oteli olan Four Points Express by Sheraton Bursa açıldı. Türkiye, Four Points Express by Sheraton markasının büyümesi için önemli bir pazar olup, bu yıl içinde; Four Points Express by Sheraton Istanbul Taksim Square de dahil olmak üzere Ankara, Antalya ve İstanbul'da dört otelin daha açılması planlanıyor.

Moxy İstanbul Beyoğlu ve Sansaryan Han a Luxury Collection

Moxy İstanbul Beyoğlu ve Sansaryan Han a Luxury Collection otelleri

 Moxy Türkiye’ye İstanbul ve İzmir’den giriş yapacak

Şirketin markalarından Moxy Hotels'in Türkiye'ye İstanbul ve İzmir'deki projelerle giriş yapması bekleniyor. AC by Marriott portföyünün İstanbul ve İzmir'deki yeni otellerle genişlemesi, Aloft Hotels ve Residence Inn by Marriott portföylerinin de gelecek yıl açılacak otellerle genişlemesi planlanıyor.

Şirket, premium segmentte ise Cappadocia Marriott Hotel ve Sheraton Hotel & Thermal Spa Uşak açılışlarıyla birlikte Kapadokya ve Uşak'taki ilk otellerini açmayı planlıyor. Genişleme planları Marriott Executive Apartments markasını da içeriyor.

 Lüks segmentteki konumunu güçlendiriyor

Yakın zamanda açılan Sanasaryan Han, a Luxury Collection Hotel, İstanbul'un ardından şirket, 2025 yılında Legacy Ottoman, a Luxury Collection Hotel, İstanbul'un da eklenmesiyle lüks segmentteki konumunu güçlendirmeyi planlıyor.

 Marriott’un Türkiye’de 20 farklı markası var

Türkiye şu anda her biri farklı segmentlerde farklı deneyimler sunan 20 Marriott Bonvoy markasına ev sahipliği yapıyor. Türkiye'de halihazırda faaliyet gösteren markalar şöyle: lüks segmentte St. Regis Hotels & Resorts, The Ritz-Carlton, The Luxury Collection, EDITION ve JW Marriott; premium segmentte Marriott Hotels, Sheraton Hotels & Resorts, Renaissance Hotels, Le Méridien, Westin Hotels, Tribute Portfolio, Autograph Collection, Delta Hotels by Marriott, Marriott Executive Apartments ve Design Hotels; odaklı hizmet segmentinde Four Points by Sheraton, Aloft Hotels, Residence Inn by Marriott ve AC Hotels by Marriott; ve ekonomi segmentinde Four Points Express by Sheraton.


Bu Haber 17.04.2024 - 13:05:58 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.