Rus Büyükelçi Yerhov: ABD Türk şirketleri terörize ediyor

Rus Büyükelçi Yerhov: ABD Türk şirketleri terörize ediyor
Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov, ABD ve AB'nin Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkileri baltalamaya çalıştığını söyledi. Yerhov, Türk bankalarının "aşırı uyum" yöntemi uyguladığını da ifade etti.

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov, Rusya-Türkiye ilişkilerinin Batı müdahalesine maruz kaldığını belirtti.

Dünya gazetesinin Ria Novosti'den aktardığı habere göre Yerhov, ABD ve Avrupa Birliği'nin sadece Rusya ve Türkiye arasındaki anlaşmaları engellemekle kalmadığını, iki ülke arasındaki tüm ikili ilişkileri "baltalamaya" çalıştığını söyledi. ABD'nin Rusya ile çalışan Türk şirketlerini "terörize ettiğini" kaydeden Yerhov, Washington'un bu şirketler üzerindeki baskısının devletlerarası iletişim normlarına aykırı olduğunu belirtti.

Rusya'dan Türkiye'ye yapılan ödeme transferleriyle ilgili sorunun birçok açıdan devam ettiğini ve çözümüne yönelik çalışmaların sürdüğünü ifade eden Rus Büyükelçi, "ABD'nin Türk özel bankalarını ödeme transferlerini iyice kontrol etmeleri gerektiği konusunda uyardığı ve bunun tehditkar bir tona ulaştığı" ifadesiyle ilgili olarak da, Türk bankalarının "aşırı uyum" yöntemi uyguladığını söyledi.

"Aşırı uyum" yöntemini değerlendiren Yerhov, şöyle konuştu:

"Türk bankaları 'aşırı uyum' denilen yöntemi uyguluyor. Yani yeniden sigortalamaya çalışıyor, yabancı ekonomik faaliyet konularından ek belgeler ve materyaller talep ediyor, bu da elbette süreci karmaşıklaştırıyor ve uzatıyor. Sonuç olarak, kafa karışıklığı unsurları ortaya çıkıyor. Bazı ödemeler geçiyor, bazıları geçmiyor, bazı transferler soru işaretlerine neden oluyor, bazıları ise gözden kaçıyor."


Bu Haber 17.04.2024 - 08:39:25 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.