Mısır şimdi de gözünü İranlı turiste dikti

Mısır şimdi de gözünü İranlı turiste dikti
Almanya ve İngiltere'de önemli bütçelerle ciddi kampanyalar yürüten Mısır, bölge ülkelerinden İran'ı da hedefe koydu. İran Cumhurbaşkanı Ahmediejad'ın Mısır ziyareti ile birlikte iki ülke arasındaki buzlar erimeye başlarken, Mısır Turizm Bakanı Hisham Zaazou İran'a bir ziyaret gerçekleştiriyor.

 
Yaklaşık 34 yıllık bir aradan sonra ilk defa bir İran cumhurbaşkanının Mısır’ı ziyaret etmesinin iki ülke arasındaki turizm ilişkilerine de yansıması bekleniyor. İki ülke arasındaki buzların erimesini fırsat bilen Mısır Turizm Bakanı Hisham Zaazou, 1 Mart’ta İran ziyaretine çıkacak. Ziyaretin amacının ise iki ülke arasındaki turizm ilişkilerinin geliştirilmesi olduğu ifade edildi. 

2010 yılında 14,7 milyon ziyaretçi ağırlayan ve 12,5 milyar dolar turizm geliri elde eden Mısır’da bu rakamlar, 2011 yılında yolcu sayısı bazında 9,8, gelir bazında ise 8,8 milyar dolara gerilemişti. Zaazou’nun bu ziyaretinin İran’dan gelen ziyaretçi sayısını arttırma anlamında önemli bir girişim oduğu değerlendirmesi yapılıyor.

 


Bu Haber 25.02.2013 - 10:06:48 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.