Kemerli turizmcilerden kalite atağı

Kemerli turizmcilerden kalite atağı
KETOB, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı ile ortak proje üretip, bölgesindeki tesislere Green Globe kalite sistemi getirecek



Kalite sistemlerinin en üst segmentelerinde yer alan “Green Globe” sertifika siteminin sürdürülebilir turizm açısından önemine vurgu yapan Kemer Turistik Otelciler Birliği (KETOB) Başkanı Metin Peltek, “Otellerimizde sürdürülebilir turizm açısından, uygulayacağımız en verimli ve en uzun vadeli sitem olarak “Green Globe” sistemini görüyoruz” dedi. Green Globe Türkiye Denetçisi Ali Hayrat, KETOB Başkanı Metin Peltek’i ziyaret etti. Kemer’deki Green Globe Kalite Yönetim Sistemi konusunda gelişmeleri değerlendiren Hayrat ve Peltek, sitemin Kemer’de kalite yönetiminde çağ atlatacak bir proje olacağını söylediler.

KETOB Başkanı Metin Peltek yaptığı açıklamada, “ Kemer’de kalite Yönetim Sistemi olmayan otel kalmasın projesi altında çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Kalite Yönetim Sistemleri içerisinde en üst segmentinde de  “Green Globe“ yer almaktadır. Otellerimizde sürdürülebilir turizm açısından, uygulayacağımız en verimli ve en uzun vadeli sitem olarak biz Green Globe sistemini görüyoruz. Gren Globe kalite sistemini dünyadaki son trendler incelendiğinde ve ülkelerin birlikte almış oldukları kararlar neticesinde uygulanan sistemler içerisinde en iyisi olduğunu söyleyebiliriz.  Şu anda biz bu sitemin alfabesindeyiz. Küçük kalite sitemleri ile başlayıp, sonrasında mevcut kalite sistemi olan otellerimizin “Green Globe” a yönlendirme peşindeyiz. Bu arada hiçbir kalite yönetimi olamayan otellerimize de birer kalite yönetim sitemi getirmeyi hedefliyoruz. Bizim önceliğimiz çalışmalarımız, otellerimizi bu yönde yönlendirmek olacak” dedi.

Otel kalite kontrol birimleri yetkilileri ile birlikte toplantılar yaparak sitem hakkında bilgilendirmelerde bulunduklarını da ifade eden Peltek, “ Yaptığımız toplantılarda Gren Globe sitemini kendilerine tanıttık. Green Globe yetkililerinin geniş ve detaylı bilgilendirmelerini aldık. Gerekli çalışmaları yaptık. Bu şekilde bir sonuca vardık. Bizim önce bu konuda yapacağımız istatistiki çalışmalar var. Bölgemizde kalite yönetimi sitemi olan ve olmayan otellerimizi ortaya çıkaracağız. Sonrasında da Batı Akdeniz Kalkınma ajansı ile birlikte yapacağımız bir proje kapsamında otelcilerimizden hiç para harcamadan bu sistemi tüm tesislerimizde hayata geçirmek niyetindeyiz”

Green Globe Türkiye Denetçisi Ali Hayrat ise ziyarette yaptığı açıklamasında, Kemer’de kalitenin arttırılmasına yönelik çalışmalarda Green Globe ile ilgili gerekli sunumları tamamladıklarını ve bilgilendirmeleri yaptıklarını ifade ederek, “  Sistem daima kendi kendisini yenilediği için, diğer kalite sistemlerinden bir adım öne geçiyor. Her yıl % 3 oranında kendisini arttırmak zorunda. Türkiye’de bu sistemi alan ilk tesis de Kemer’de yer alıyor. Bundan dolayı açıkçası tüm dünyada uygulanan bu kalite sistemine Kemer bölgesi ve KETOB sıcak baktığından dolayı bu sitemi inşallah Kemer Bölgesinde uygulamaya başlayacağız. Green Globe kalite sitemi ile ilgili çalışmalarımız 2011 de başladı. Bu yıl içerisinde de çalışmalarımızı daha da hızlandırdık. Birçok tesisin bu kalite sistemini alarak, farklılığı yaşayacaklarına inanıyorum” dedi.



Bu Haber 25.11.2011 - 09:54:49 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.