Dinçer Sarıkaya: Temmuz ve Ağustos ayları turizmciyi kurtaracak

Dinçer Sarıkaya: Temmuz ve Ağustos ayları turizmciyi kurtaracak

Turizm gündemi hakkında değerlendirmede bulunan Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Dinçer Sarıkaya, son yılların en güzel bayram tatili olduğunu ve temmuz-ağustos aylarının turizmciyi kurtaracak aylar olduğunu ifade etti.


Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB) Başkanı Dinçer Sarıkaya, 9 günlük bayram tatilini, Kemer turizmini ve turizmdeki son gelişmeleri değerlendirdi.

“Son yılların en güzel bayramıydı”

Yoğun bir bayram dönemi geçirdiklerini belirtirken, Sarıkaya, “Kemer güzel bir bayram geçirdi. Diyebilirim ki, son yılların en güzel bayramıydı. Çok yoğundu. Turizmci bu vesile ile özlediği yoğunluğa da kavuştu. Hatta beklemediğimiz oranda bir kalabalık oldu. Tüm yollar, ören yerleri, oteller beklediğinin üzerinde bir taleple karşılaştı” dedi.

“İleride birçok yeniliğe ihtiyacımız olacak”

Bayram sonrası Kemer’in turizmde bir inişe geçtiğini ancak çabuk toparlanacağını düşündüklerini de belirten Başkan Dinçer Sarıkaya, “Şu ana kadar Haziran ayında 650 bine yakın dışarıdan misafir geldi. Umutla sezonun sonunu bekleyen otelcilerimiz de var. Bayram bize gösterdi ki, ileride birçok yeniliğe ihtiyacımız olacak. Çünkü bu zaman zarfında, yollar tıkandı, trafik yoğunluğunda, Antalya’da ve bölgemizde girişler kapandı, bir kaosa doğru dönüştü. Eğer böyle gidecekse ciddi bir şekilde oturup planlarımızı şimdiden yapmamız lazım. Temmuz ve Ağustos ayları turizmciyi kurtaracak aylar olacak.” ifadelerini kullandı.

“Kemer çok özel bir bölge”

Kemer’in coğrafyası ve demografik yapısı ile örnek bir belde olduğunu söyleyen Başkan Dinçer Sarıkaya, “Kemer iklim olarak da Ege iklimine sahip bir bölge. Denizi, berrak ve parlak. Eğlenceleri ve aktiviteleri son derece bol. Gönül ister ki ilerleyen zamanlarda bu bolluk devam etsin. Bu süreçte özellikle maliyetler açısından çok önlemler almamız gerekecek. Çünkü hayvancılık, tarım bunları özendirecek girişimlerde bulunulması lazım ki, ileride bu maliyetler yükseldikçe, karşılayabilelim. Tedarikçilerin de şimdiden önlemlerini alması gerekecek. Her şeye rağmen bizler için güzel bir sezon olacağını düşünüyorum. İnşallah bu sezon içerisinde tüm turizmciler bekledikleri ve hedefledikleri rakamlara ulaşır. Herkes mutlu olur” diye konuştu.



Bu Haber 05.07.2023 - 13:42:17 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.