Dinçer Sarıkaya: 2022’de 3,5 milyon turist geldi, 2023’ten umutluyuz

Dinçer Sarıkaya: 2022’de 3,5 milyon turist geldi, 2023’ten umutluyuz

2022 sezonuna ilişkin değerlendirmede bulunan Kemer Turistik Otelciler Birliği Başkanı Dinçer Sarıkaya, 2023 yılında İngiltere ve Almanya pazarlarındaki artışın 2023 yılını olumlu etkileyeceğini ifade etti.


Kemer Turistik Otelciler Birliği (KETOB) Başkanı Dinçer Sarıkaya, turizm sezonuna ilişkin değerlendirmede bulundu. 2022 sezonunu beklentilerin üzerinde geçirdiklerini söyleyen Sarıkaya, 2023 yılı turizm sezonunun, tüm umutların yeşereceği bir yıl olacağını temenni ettiklerini söyledi.

“Otelciler maliyetlere karşı direnme durumunda”

2023 yılından oldukça umutlu olduklarını söyleyen Başkan Dinçer Sarıkaya “2023 yılında beklentilerimiz çok yüksek. Şimdiye kadar hep 2019 yılını kıstas aldık. 2022 yılı, 2019 yılı seviyelerine yaklaşsa ve bazı oteller bu seviyeleri geçse de birçok otel 2019 verilerini geçemedi. Bazı olumlu yansımalar olduğu takdirde, örneğin Rusya ile Ukrayna arasındaki anlaşmazlık istenilen ortama dönüşürse, geçen seneye göre ciddi rezervasyon artışları bekliyoruz. Ayrıca İngiltere ve Almanya pazarındaki artışlar da 2023 yılını olumlu etkileyecek. Fiyatlar konusunda, otelciler artık maliyetlere karşı direnme durumunda. Çok fazla zam yapamasa da maliyetleri bir şekilde azaltacak artışlar öngörülüyor. Bunlarda artık acenteciler, otelciler, tur operatörleri arasındaki ikili ilişkiler ve karşılıklı anlayış ile çözüleceğine inanıyorum. 2023 tüm umutlarımızın yeşereceği bir yıl olacağını temenni ediyorum” dedi.

“Kemer’e 3.5 milyon turist geldi”

Kemer’in kış turizmindeki son durumunu değerlendiren Sarıkaya “ Aldığımız bilgilere göre, yazın Kemer’e yaklaşık 3.5 milyon turistin geldiğini söyleyebilirim. Kışın bölgemizde çok fazla otel açık değil. Şu anda en fazla 10 otelimiz açıktır. Zannediliyor ki, açılmayan bu tüm otellerin rezervasyonları açık otellere kayacak. Böyle bir potansiyel de yok. Daha önce oteller açıkken doluluk neyse şu anda çok üstüne çıkılabilmiş değil. Aralık ayındaki Christmas ve yılbaşı için olacak yoğunluklar da çok ağır seyrediyor. 2022 sezonunu bitirene kadar yüzde 60 civarında bir doluluğa sahip olunacağını tahmin ediyorum” diye konuştu.



Bu Haber 15.12.2022 - 09:50:20 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.