Japon havayolu şirketleri rezervasyonları durdurma kararı aldı

Japon havayolu şirketleri rezervasyonları durdurma kararı aldı
Japonya’da havayolları hükümetin aldığı sert koronavirüs önlemleri kapsamında ülkeye yapılan uçuşlarda rezervasyonları durdurma kararı aldı.

Japonya’da hükümetinin, pandeminin başından beri aldığı en sert sınır kontrollerini uygulamaya koyma kararanından sonra, havayolu şirketleri ülkeye yapılan uçuşlarda bu ay için yeni rezervasyonları durdurdu.

Japan Airlines Co. ve ANA Holdings Inc.’nin yeni rezervasyonları durdurma kararı ülkeye yapılan tüm uçuşlara uygulanıyor. Ülke dışında yaşayan Japonya vatandaşlarının yanı sıra rezervasyonları olmayan yabancıların ülkeye girişinin yasaklanacağı anlamına geliyor.

Hafta sonu Nabibya’dan ülkeye giriş yapan bir kişide omikron varyantına rastlanmasının ardından, Baş kabine sekreteri Hirokazu Matsuno, Çarşamba günü daha önce yaptığı açıklamada, Japonya’nın Perşembe gününden itibaren, Güney Afrika ya da diğer dokuz ülkeyi ziyaret eden yabancı yerleşiklerin ülkeye yeniden girişini yasaklayacağını kaydetti.

Ulaştırma Bakanlığı’ndan ismini vermeyen bir yetkilinin Bloomberg’e yaptığı açıklamaya göre, hükümet Japon havayolu şirketlerinin yanında yabancı havayolu firmalarına da bu talebini iletti. Yetkili, yasağın mevcut rezervasyonlara ya da transit uçuşlara uygulanmayacağını ve ülkeden ayrılanlara bir kısıtlama getirilmediğini kaydetti. Hükümet, omikron varyantındaki gelişmelere bağlı olarak, yasağın süresini kısaltıp uzatabilecek.



Bu Haber 03.12.2021 - 09:57:19 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.