Stefan Baumert'ten erken rezervasyonlara ilişkin sevindiren açıklama 

Stefan Baumert'ten erken rezervasyonlara ilişkin sevindiren açıklama 
TUI Travel'ın Almanya Müdürü Stefan Baumert, şirketin erken rezervasyon eğrisininin net bir şekilde yükselişe geçtiğini ve erken rezervasyon yapan misafirlerin yüzde 40'ının yeni müşteri olduğunu kaydetti.

Turizm Güncel - Dış Haberler

ITB Berlin Fuarının açılışında açıklamalarda bulunan TUI Almanya Müdürü Stefan Baumert, erken rezervasyonlarda hızlı bir artış olduğunu bildirdi. Şu ana kadar aldıkları erken rezervasyonun yüzde 80'nin yaz sezonuna dönük olduğunu kaydeden Stefan Baumert, erken rezervasyon satışlarında ailelerin başı çektiğini söyledi.

“Rezervasyonların yüzde 60’ı seyahatten en az 3 ay önce yapılıyor”

Sadece erken rezervasyonların değil, rezervasyon derinliğinin de arttığına işaret eden Baumert, yapılan rezervasyonların yüzde 60'ının seyahatten en az 3 ay önce yapıldığını açıkladı. Rezervasyon dönemleri açısından ise başı haziran, temmuz ve ağustos ayları çekiyor. 

TUI-Almanya'nın çift haneli karda olduğunu bildiren Baumert, tatilde en yaygın tercihin ise paket tatiller olduğunu anlattı. Paket tatillerin genç tatilciler arasında da giderek yaygınlaştığını belirten TUI Almanya Müdürü, buna gerekçe olarak da paket tatillerdeki (iptal/değişiklik) esnekliği gösterdi.

Mallorca lider, Antalya ikinci sırada

TUI'nin satışlarında başı yüzde 31 artışla Mallorca'nın çektiğini anlatan Stefan Baumert, onu yüzde 29 ile Antalya'nın takip ettiğini söyledi. En çok talep gören destinasyonlar arasında Girit üçüncü, Rodos dördüncü, Hurghada beşinci, Kos altıncı, Fuerteventura yedinci, Gran Canaria sekizinci, Tenerife dokuzuncu ve Bulgaristan onuncu sırada yer alıyor.

Ek hizmet satın alımları arttı

Misafirler arasındaki tatil trendlerine ilişkin de bilgi veren Baumert "TUI olarak misafirlerin ek servisler için elini daha fazla cebine atmasından memnunuz. Bunların arasında deniz gören veya balkonu bulunan odalar yüzde 37 ile başı çekiyor. Onu yüzde 31 ile uçakta daha geniş koltuk aralığı, yüzde 29 ile araç kiralama ve yüzde 28'er pay ile özel transfer ve deneyimler takip ediyor. Tatilde daha fazla keyif ve konfor için ek hizmetler giderek önem kazanıyor. TUI müşterilerinin yüzde 80'i ek hizmetleri satın alıyor." dedi.


Bu Haber 06.03.2024 - 13:41:57 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.