Almanya turizm pazarında gelirler artıyor ama bir sorun var 

Almanya turizm pazarında gelirler artıyor ama bir sorun var 
Almanya'da seyahat satış gelirleri yeni yıla rekor artışla başladı. Ancak sorun şu ki, rezervasyonlar hala 2019'un yüzde 14 gerisinde.

Turizm Güncel - Dış Haberler

Almanya'da halkın çoğunluğunun tatilde he zamankinden daha fazla harcama yapacağı belirtiliyor. 2023'ün kasım ve aralık aylarının ardından ocak ayında da satış gelirleri rekor kırarken, rezervasyon sayısı hala 2019'un yüzde 14 gerisinde.

Alman iş ve turizm dergisi fvw/Travel Talk'ın TDA verilerinde aktardığı habere göre, ocak ayı satış rekoru geçtiğimiz yılın ayn ayındaki satış rekoruna rağmen kırıldı.

Almanlar 3,3 milyar euro harcadı

TDA'nın verilerine göre Almanlar ocak ayında organize seyahatlere 3,3 milyar euro harcadı ve bu miktar geçen yılın aynı döneminin yüzde 7 üzerinde. 

Ancak Almanya pazarındaki gelir artışının büyük oranda yüksek fiyatlardan kaynaklandığının altı çiziliyor. Artışın bir nedeni ise seyahatçilerin kendi iradeleri ile daha pahalı ürünlere yönelmeleri. Burada her bir gerekçe için yüzde 4'ün biraz altında bir artış olduğu düşünülüyor. Öte taraftan, seyahat acenteleri üzerinden yapılan rezervasyonlarda yüzde 3 artış olduğuna da dikkat çekiliyor. 

2024 sezonuna dönük kümülatif satış gelirleri ise 2019'un aynı dönemine göre yaz satışları için yüzde 11, kış satışları için ise yüzde 12 arttı. 2023'e göre kıyaslanınca ise satışlar kış dönemi için yüzde 24, yaz dönemi için ise yüzde 30 arttı.

Ocak sonu itibariyle geçen yılın yüzde 42’sine ulaştı

Almanya seyahat pazarında  en fazla rezervasyon geleneksel olarak ocak ayında yapılır. Geçtiğimiz yılın aralık sonu itibariyle yapılan toplam satışlar bir önceki yaz sezonuna ait toplam satışın yüzde 26'sı iken, ocak ayı itibariyle yüzde 42'sine ulaşması bu ayda yapılan satışların ne kadar büyük olduğunu gösteriyor.

Rezervasyon sayısı 2019'un yüzde 14 gerisinde

Ancak Almanya seyahat pazarında ciro ile alınan rezervasyon sayısı arasındaki fark devam ediyor. Turizm yılı açısından cirosal büyüme yüzde 22'ye ulaşırken, rezervasyon sayısı hala 2019'un yüzde 14 gerisinde.


Bu Haber 02.03.2024 - 10:40:36 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.