Stefan Baumert Almanya'daki rezervasyon trendlerini açıkladı 

Stefan Baumert Almanya'daki rezervasyon trendlerini açıkladı 
TUI Almanya'nın CEO'su Stefan Baumert ülkedeki rezervasyon ve tatil trendlerine ilişkin yaptıkları araştırmanın sonuçlarını paylaştı.

Turizm Güncel - Dış Haberler

TUI'nin ITB Berlin öncesi Yougov'a yaptırdığı araştırmanın sonuçlarını paylaşan TUI Almanya CEO'su Stefan Baumert, Almanya'da gençlerin rezervasyonlarını büyük oranda online yaptığını, ancak acentelerin tavsiyelerine de giderek daha fazla değer verdiğini kaydetti.

“Gençler arasında seyahat acentelerine ilgi artıyor”

Alman iş ve turizm dergisi fvw'de yer alan habere göre Baumert, "Araştırmanın bulgularına göre, 25-34 yaş arası Alman gençlerin yüzde 34'ü bir sonraki seyahatini seyahat acentesi üzerinden planlamak istiyor. Bu çok şaşırtıcı. Çünkü böyle bir sonuç beklemiyorduk." dedi. Baumert'in verdiği bilgiye göre, Almanya'da gençler arasında seyahat acentelerinin tavsiyelerine değer verenlerin oranı 55 ve üzeri yaş grubudakilerin iki katı.

“Almanların yüzde 30’u rezervasyonunu yaptı”

TUI'nin araştırmasına göre Almanya'da seyahat talebi oldukça yüksek. Veriler, Almanların yüzde 30'unun rezervasyonunu yaptığını, yüzde 34'lük kesimin ise bir veya daha fazla seyahat planladığını gösteriyor. 

Araştırmaya katılanların yüzde 70'i tatilini yurt dışında geçirmek istediğini söylerken, gençlerde bu oran yüzde 80'e çıkıyor. Gençler arasında 'uzak mesafe tatile ilgili duyanların oranı ise yüzde 27 olarak belirlendi.

Almanların ekstra harcamaları arttı

TUI'nin açıkladığı veriler, Almanların tatillerinde yaptığı ekstra harcamalar da artıyor. Bunların yüzde 37'i deniz manzaralı oda, yüzde 31'i daha geniş oda, yüzde 29'u araba kiralama ve yüzde 28'i de gezi ve deneyimler için ekstra harcamalar yapıyor. 

Almanların favori tatil tercihi yüzde 37 ile deniz-kum-güneş olurken, onu yüzde 32 ile şehir gezileri ve yüzde 24 ile tatil evleri takip ediyor.

Mayorka, Antalya ve Girit satışlarında büyük artış

Yaz tatili satışlarındaki artışta ise Mayorka, Antalya ve Girit başı çekiyor. Rapora göre Mayorka satışları yüzde 31, Antalya ve Girit satışları ise yüzde 29 artış gösterdi.


Bu Haber 14.03.2024 - 13:17:33 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.