Hükümet, Kıdem Tazminatı Fonu'nda geri adım atıyor

Hükümet, Kıdem Tazminatı Fonu'nda geri adım atıyor
Hürriyet yazarı Vahap Munyar, hükümetin tartışmalara neden olan Kıdem Tazminatı Fonu'ndan geri adım attığını yazdı.



Hürriyet gazetesi yazarı Vahap Munyar, hükümetin Kıdem Tazminatı Fonu'ndan geri adım attığını yazdı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile yaptığı görüşmeyi köşesine taşıyan Munyar Müezzinoğlu'nun, ''İşverenler başlangıçta fon konusunda istekli görünüyordu. Ben de o nedenle çalışma başlatıp konuyu gündeme getirdim. İşçi tarafı, ‘Kıdem Tazmimanı Fonu, bizim için grev sebebidir’ dedi. Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) da istemediğini açıkladı.'' şeklindeki ifadelerine yer verdi.

Mehmet Müezzinoğlu'nun ''Şirkette en küçük bir sıkıntı yaşansa, personelin kıdem tazminatı ödenmiyor. Kıdem tazminatı ödenmeme oranı yüzde 85’lerde'' şeklindeki açıklamasına yer veren Munyar, hükümetin Kıdem Tazminatı Fonu meselesinin çalışana zarar vermeyecek, iş vereni de sürdürülemeyecek yükün altına sokmayacak bir arayış içinde olduğunu yazdı.



Bu Haber 23.06.2017 - 09:22:23 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • emre 26.06.2017 - 07:36

    Bu ülkede herkes sendikalı mı çalışıyor?Sendikalı iscilerin tuzu kuru tabi hakları nerdeyse bir memur kadar geniş. Sendikalı olmayan çalışanlar ne yapsın?Sendikalı çalışanlar istemiyorsa onlar bu kanun kapsamına sokulmasın o zaman...

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.