Gece kulübü Masquerade’de yangın faciası 29 işçi hayatını kaybetti 

Gece kulübü Masquerade’de yangın faciası 29 işçi hayatını kaybetti 
İstanbul-Gayrettepe’de bulunan Masquerade isimli gece kulübünde çıkan yangında 29 işçi hayatını kaybetti.

İstanbul’un Beşiktaş ilçesine bağlı Gayrettepe semtinde meydana gelen yangında 29 işçinin hayatını kaybettiği bildirildi. Yangının, 16 katlı bir binanın alt katındaki Masquerade isimli gece kulübünde çıktığı, tadilatta olan mekanda çalışan 29 işçinin hayatını kaybettiği öğrenildi.

Yangının ses yalıtımı ve dekor tadilatı çalışmalarında kaynak işlemi yapıldığı sırada yaşanan tüp patlamasıyla çıktığı, elyaf malzemelerin tutuştuğu belirtildi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. 

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, saat 12.47’de binanın eksi 1 ve eksi 2'nci katlarında faaliyet gösteren eğlence merkezinde tadilat kaynaklı yangın çıktığı belirtildi.

Saat 16.55'te yapılan açıklamaya göre yangında 29 kişinin öldüğü duyuruldu. Ağır yaralı bir kişinin ise tedavisi sürüyor.

Mekanın tek kapısı olduğu öğrenilirken içeride mahsur kalanlardan çoğunun dumandan zehirlenerek hayatını kaybettiği belirtildi.

İşletme ruhsatı ilk olarak 1987'de alınan, Discorium adıyla hizmet veren mekan, son yıllarda Masquerade ismiyle işletiliyordu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Olayla ilgili iş yeri yetkilisi 3 kişi ile birlikte mesul müdür ve tadilattan sorumlu 1 kişi olmak üzere toplam 5 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmiştir" ifadelerini kullandı.

Bakan Tunç'un açıklamasının ardından devam eden soruşturma kapsamında gözaltı sayısının 8'e yükseldiği belirtildi.

Gözaltına alınanların iş yerinin mesul müdürü İ.Ş. (65), iş yerinin ortakları M.M.C. (45) ve Ş.Ş. (50), muhasebeci S.A. (39), işletme müdürü A.A.P. (26), tadilatla ilgili metal işleri sorumlusu K.E. (47), metal işleri firma sahibi Ç.A. (43) ve mobilyacı E.E. (40) olduğu öğrenildi.


Bu Haber 02.04.2024 - 20:42:48 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.