Hakan Saatçioğlu: Yabancı personel olmadan bu sorun çözülemez

Hakan Saatçioğlu: Yabancı personel olmadan bu sorun çözülemez

Turizmde istihdam sorununa ilişkin değerlendirmede bulunan Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Hakan Saatçioğlu, yabancı personel olmadan bu sorunun çözülemeyeceğini ifade etti.


Pandemi sürecinde çalışanlarını farklı sektörlere kaptıran başta turizm olmak üzere birçok sektör nitelikli eleman bulma konusunda büyük sıkıntılar yaşamaya başladı.

Turizm Days’ten Fikri Cinokur’un haberine göre, nitelikli eleman konusunda sıkıntı yaşayan işletmeler de daha fazla ücret vererek diğer işletmelerden eleman temin etmeye çalışıyor. Personel kapma savaşı nedeniyle zaman zaman işletmeler arasında da sıkıntıya yol açıyor.

Hakan Saatçioğlu: Oteller eğitim bölümü oluşturdu

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Hakan Saatçioğlu, personel ve nitelikli personel sıkıntısının pandemiden sonra çok belirgin hale geldiğini bildirdi. Her sektörde personel sıkıntısı yaşandığını vurgulayan Saatçioğlu, şöyle devam etti.

‘’Özellikle hizmet (turizm) de hepsinden daha çok sıkıntı yaşanıyor. Nitelikli personel bulmaktan vazgeçtik, hiç çalışmamış ve tecrübesi olmayanları bile turizm sektörü işe almaya kabulleniyor. Turizm sektöründe üst düzey yöneticiler konunun farkında ve sorunu kendilerinden başkasının çözemeyeceğinin de farkında. Otelciler kendi işletmelerinde eğitim bölümü oluşturdu veya oluşturmak zorunda. Mevcut eğitim bölümlerini de güçlendirmeye başlandı. Sektör temsilcilerimiz AKTOB ve POYD olarak olayın farkındayız. Turizm Meslek Liseleri ve üniversitelerde sıkı bir işbirliği ile ek saha eğitim ve dersleri vermeye başladık.’’

“Yabancı personel olmadan bu sorun çözülemez”

Otellerin yabancı personel çalıştırmadan bu konuyu çözemeyeceğini ifade eden Hakan Saatçioğlu, ‘’Özellikle Kırgızistan, Özbekistan ve Kazakistan’dan eleman temin ederek bu zor günleri atlatmaya çalışıyoruz. Sıkı bir eğitim ile hızlı adaptasyon sağlamaya çalışıyoruz. Turizm sektörü her gecen yıl sadece Türkiye’de değil tüm dünyada zor eleman buluyor. Avrupa’daki otellerde bu ülkelerden personel temin etmeye çalışıyorlar’’ dedi.

Burhan Sili: 12 ay istihdam çözüme kavuşturulmalı

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sil ise sektörde 12 ay istihdam konusunun mutlaka çözülmesi gerektiğini söyledi. Turizmin emek yoğun bir sektör olduğunu vurgulayan Sili, ‘’İnsana insanla hizmet verilen bir yapısı olması nedeniyle sektörümüzde her daim nitelikli personel ihtiyacı söz konusu. Türkiye’de hızla gelişen turizm nedeniyle personel ihtiyacının artmış olması ve akabinde pandemi sürecinde yaşanan nitelikli personel erozyonu bugün personel tedariki noktasında ki sorunun çok daha ciddi boyutlarda hissedilmesine neden oluyor. Özellikle kıyı kesiminde mevsimsellik arz eden turizm faaliyetlerinden dolayı, çalışanların 12 ay istihdam edilememesi insanların bu işi yaşamlarını idame ettirecekleri bir meslek olarak görememelerine neden oluyor.” ifadelerini kullandı.

“Devlet ve sektör ortak bir çalışma yapmalı”

Sili, öncelikle devlet ve sektörün ortak bir çalışma yaparak, maliyetlerin de kapalı olunan dönemlerde paylaşılması ile birlikte 12 ay istihdam konusunun çözüme kavuşturulması gerektiğini belirtti. Burhan Sili, ‘’Burada önerimiz kapalı olunan dönemlerde SGK ve işveren paylarının sıfırlanması, ücretlerin ise işveren tarafından ödenmesi konusudur. Bu çalışan personelin 12 ay ücret alabilmesini, işsizlik oranının azalması bağlamında da işsizlik ödeneği gibi devlet tarafından yapılan diğer sosyal yardımların da azalmasını sağlayacaktır.’’ dedi.

“Sosyal olanaklar daha olumlu hale getirilmeli”

Turizm okullarında teorik ve pratiğin aynı süreçte yapılabilmesinin önünün açıldığını belirten Burhan Sili, sözlerini şöyle tamamladı.

‘’Ancak bu daha da yaygınlaştırılmalı. Yabancı personel istihdamının azaltılabilmesi için turizm okullarında lisan eğitiminin ciddi olarak ele alınması gerekmektedir. Diğer yandan günümüzde çalışanlar geri hizmetlerde çalışmak istemedikleri için farklı ülkelerden yabancı personel istihdamı gündemdedir ki bu da ücretler, çalışma şartları, sosyal olanakların artırılması gibi yöntemlerle çözümlenmeye çalışılmalıdır. En nihayetinde eski, yeni tüm çalışanlarda aidiyet hissinin oluşturulabilmesi için yönetici kadrolarına ciddi iş düşmektedir. Sosyal olanaklar çalışma şartlarının daha olumlu hale getirilmesi gibi yöntemlerle yöneticilerin yapacağı çalışmalara destek sağlanmalıdır.



Bu Haber 26.03.2024 - 08:19:47 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Turizm Bakanı 28.03.2024 - 08:16

    Valla mükemmel bir çözüm. Hatta filistinden alın eleman. Nasıl olsa otelleri Araplarla doldurdunuz

  • Reis Reisi 28.03.2024 - 12:26

    Turizm sektörü bu otelciler yüzünden can çekişiyor. En büyük otellerin sahibi Turizm Bakanı oldu. Kültür turlarında kokartlı Rehber olmasın diyor, otobüslerde kokartlı Rehber olmasın diyor. Yani yurtdışından getirilen bedavaya çalışan transfermanler olsun demek istiyor... Kültürsüz Turizm Bakanı sadece otellerin Bakanı. Yabancının cenneti Türk'ün cehennemi yaptınız Antalyayı. Allah bildiği gibi yapsın sizi. Bir gözünüz doymadı...

  • Yorumlar güzel, gerekenler yazılmış

    Serkan Seki 28.03.2024 - 12:15

    Ben de bu beyin oteli dahil yıllarca turizmde gece demeden, bayram demeden, tatil demeden çalıştım. Asla kıymet bilmek gibi bir çabaları olmadı. Sadece kaç lira kar ettiklerini düşündüler, şimdi de sadece ucuz işçi peşindeler. Şu anda hesap edemedikleri sorunlar yaşayacaklar yabancı çalışanlar yüzünden. Turizm böyle birşey değil, kültür işi.

  • M.t 27.03.2024 - 09:42

    Ne guzel cozmus sorunu yabanci personelle turk turizmini ayakta tutacak bunlara nasil guveneceksiniz....

  • İstihdam sorunu

    Çağdaş gümüşçü 27.03.2024 - 11:20

    Sayın Kaan bey çok doğru tespitler yapmış. Ama eklenecek daha çok konu var gördüğümüz ve yaşadığımız.. * Çifte bordro halen devam ediyor. Hem devlet zarar görüyor, hem de personelin gelecekteki hakkı yeniyor. * Yönetici ve ofis personeli 10-12 saat, personeller ise 12-14 saat gibi uzun saatler çalışıyor. Mesai hakkı ile verilmiyor. * Personel konaklama koşulları insanlık dışı. Hangi anne baba üzerine titrediği evladının o pislik koşullarda yaşamasını ister ? * Kıdem ve benzeri sorunlarda arabuluculuk sistemi tümü ile işverene yaramaktadır. Personel korkutularak ve sindirilerek alacağının yarısına ikna edilmektedir. * İnşaat şantiyesi yemek çeşidi, birçok otelin personel yemekhane menüsünden daha kalitelidir. * Güvenlik ve teknik personel hariç, herkes kendi ayakkabısını almak zorundadır. * Eğitim ve gelişim konuları personele yabancı kavramlardır. * Olumsuz en küçük bir olayda önce personel işten atılmaktadır, * Maaşların düşük olması sebebi ile çokça turizm çalışanı şu an kurye, üç harfli market çalışanı veya depo çalışanı olmuştur. Aynı maaş ile 12 ay iş garantisi. Üstelik mesai saati belli . * İşsizlik fonu işçiye değil, işverene çalışmaktadır. Sistem doğru çalışsa belki personeller sektörü terketmeyeceklerdir. Bu kadar olumsuzlukların ve gelecek belirsizliğinin olduğu bir ortamda insanlar turizm sektörünü neden tercih etsin ki? Pırıl pırıl Türk çocuklarını kaybedip, cahil cühela Afrikalı ve başka milletleri sektöre alıyorlar.

  • Türk işçi

    Tahsin 26.03.2024 - 11:07

    Türk çalışanın nesini begenmiyorsun. Asgari ücret yerine adam gibi maaş verseniz insanlar sektörden kacmasa daha iyi değil mi

  • Çözüm çok / Yeterki istensin

    Kaan Berkkan 26.03.2024 - 10:33

    Patronlar; # Kendilerini tanrı gibi görmeyecek. “ Biz size ekmek veriyoruz, sefiller !! “ söyleminden vazgeçecekler. # İmparatorluklarını o “ sefiller “ sayesinde kurduklarını ve büyüttüklerini unutmayacaklar. # Hep bana hep bana demeyecekler. # Her sene “ işler kötü “, “ battık”, “ mahvolduk “, “ çok kötü “ diye ağlanıp yeni oteller dikerken, çalışanı da düşünecekler. # Çalışanın sırtına basmak yerine, yanında olacaklar. # Çalışanlara batan gemideki “ safra “ muamelesi yapmayacaklar. # Zaten vergi vermedikleri astronomik karlarından bir kısmını çalışanları ile paylaşacaklar. # Aldıkları teşvikleri cebe atmayacaklar # Ucuz kredi çekip döviz, arsa , otel ve villa alırken, bir kısmını da çalışanların konforu ve gelişimi için kullanacaklar. # Çalışanların insanca yaşama koşulları ihtiyacına saygı duyacaklar. # Çalışanlara kullan at peçete gibi davranmayacaklar. # Sözde değil , özde “ biz bir aileyiz “ hissini yaşatacaklar. # Sezonluk oteller ve kışın açık oteller 10 ay iş garantisi verip, kalan iki ayı da devler ile işbirliği yaparak çözecekler. İşte o zaman hiç bir sorun kalmaz…..

  • Lojman

    Turizm mağduru 26.03.2024 - 07:10

    2009 yılında ben bu adamın koordinatör olduğu otelde kemerde lise stajımı yaptım. Bi odada 12 kişi kalmıştık daha stajdayken bizi meslekten soğuttunuz ne diyeyim

  • COK ARARSINIZ BİZİ

    Ufuk Kurt 26.03.2024 - 02:22

    20 yıldır. Otellerdeyim Alanya, Side, Kemer karış karış bilirim. Bu forecarcı Ceo ve Yöneticiler ve Cahil patronlar. Bu sektörü katletti. İlk yönetüciler yurt dışından ithal edilmişti. Bu opurtunist adamlar bunların yada omların altındaki orta sınıf yönetciler oldular. Bir de bu kabzımallar bütçe bilmem ne yapmaya başladılar. Bakınız bu arkadaiların formülü basitçe şudur. Sonbahar ve kışta bedavadan hallice kontratlar yaparlar. Analiz bilmem ne hak getire acentalar bunları bir güzel söğüşler. Zaten sazı çalan Tur operatörleri bölge bölge bant bant segment segment fiyat belli 1 euro dolar şaşmaz. Tabi burda iyi hizmet sunan personeline bakan adam gibi işletmelerde bu çakal sırtlan sürüsü ile aynı kazandadır. Sonrası basit birer departman amiri muhasebeci rezervasyon ya da satış minumum eleman mart da nisanda sonra bakarız. Kasım 1 bir tane bile eleman görmek istemiyorum. Ya da göz alıcı bir yalama performansı göstereni askıya al ya da kalsın lazım olur. Size helal olsun. Bu işin okulunu okudum. Dillerini öğrendim. Ben ve benim gibiler sizden illah etti. Şimdi bizi avrupa havada kapıyor. Çünkü siz bize insan değil eleman muamelesi yaptınız. Umarım bin dolardan aşşağı ne suriyeli ne afgan ne orta asyalılar çalışır. Ben bu memllet için çerez parasına askerlik yaptım. Ölebilir ya da sakat kalabilirdim. Kışın hiç bir güvencem yok. O getirdiğiniz en alt segment adamlar. Sizi baştan aşşağı soyacak. Sakın yine bizi suçlamayın.Mellekette işsizkik en az yüzde 30 alıp eğitsenizde versenizde yirmi beş bin bir otel az büyürsünüz. Ama insanlar arkanızdan sövmez. Beter olun! Ben ve benim gibi arkadaşlar ya sektör değiştirdi. Ya sizin gibi oldu. Ya da bizim gibi sizin bize hak görmediğiniz paraları tık o para a ne güzel yetişmiş şakır şakır almanca inglizce konuşuyor. Diye havada kapıyor. Bizi elin avrupasına mahkum ettiniz. Size hakkımı helal etmiyorum!

  • Olur

    Turizmci 26.03.2024 - 12:22

    Sektör çalışanlarının büyük çoğunluğunu Asgari ücret skalasında değerlendirmeyi bırakıp, en azından 10 ay çalışma imkanı tanınırsa olur. Son enflasyon dalgasına kadar otellerin hangi karlılıklarla çalıştığını bilmiyor olamayız dimi ? Otel patronları personeli ile paylaşmayı öğrenecek. Ülkede maddi koşullar uygun olursa çalışacak binlerce genç var. Patronlar yüksek karlılıktan feragat etmek istemiyor. Ama edecek !!!

  • Yalan konuşuyorsunuz

    Turizm elemanı 26.03.2024 - 11:14

    2003 yılında torpille bile staja almadılar işi bilmiyorum diye, şimdi neticenizi parçalıyonuz eleman bulmak için,turizm sektörü bildiğiniz insan sömürüsünün en berbat şeklini yaşatıyor çalışanlarına, saatlerce çalışma saatleri, berbat ve çogu klimasız ortamlarda konaklama ve personel yemekleri,profosyonel personeli bu pintiliğiniz personelin haklaından çalma isteği bitirdi, artık insanlar 6 ay asgari ücretin 3 4 bin tl üstüne çalışıp diğer 6 ayıda yatmak istemiyor, gençlik uyandı, bu ülkenin denizinden kumundan ve sizin belirlediğiniz miktarda ödediğiniz vergilerden vazgeçip gerçekten hakça maaş ödeyin bakalım personel nasıl buluyorsunız.... Papağan gibi tekrar edip duruyorsunuz yok eleman bulamıyoruz diye, ama ilin asıl nedeni araştırmak işinize gelmiyor... Beter olun

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.