‘Hemen hemen Avrupa’daki ile aynı olacak’

‘Hemen hemen Avrupa’daki ile aynı olacak’

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, yeni yasayla birlikte Türkiye’deki seyahat acenteciliği sisteminin hemen hemen Avrupa’daki ile aynı olacağını söyledi.


TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, hazırlanan yeni yasayla tüketiciye yeni bir koruma alanı oluşturulacağını söyledi.

Hürriyet’ten Salim Uzun’a konuşan Bağlıkaya, “Ciddi bir emekle hazırlanan düzenleme ile tüketiciye yeni bir koruma alanı geliyor. Bu nasıl olacak? Bakanlığımıza, Birliğimize kayıtlı resmi seyahat acentelerinden yapılan alışverişler garanti altına alınacak. Yani Avrupa’daki sistemin hemen hemen aynısını Türkiye’de uygulayacağız” dedi.

‘’MSLEĞİMİZİ KORUYABİLMEK İÇİN ÖNCE TÜKETİCİYİ KORUMALIYIZ’’

“Mesleğimizi korumamız için önce tüketiciyi korumamız gerekiyor” diyen Firuz Bağlıkaya, şöyle devam etti:

“Tüketici kendini yasa ile koruma altına almak istiyorsa kaçak faaliyet göstererek tatil satanlardan uzak duracak. Biz de hem işini yapan firmayı, hem de tüketiciyi güvence altına alacağız. Sadece tatil satışları için değil, turist transferleri de mercek altına alındı. Biz insan hayatını ve güvenliği en üst noktada tutuyoruz. Yeni düzenlemeyle her tatilde, her bayramda yaşanan can kayıplarının da inşallah önüne geçeceğiz. Ayrıca vergi kayıpları da ortadan kalkacak. Yine okul turları da gündemimizde. Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı ile çalışıyoruz. Kısacası sektöre, tüketiciye zarar veren faaliyetlerle ilgili caydırıcı cezalar geliyor.”



Bu Haber 27.03.2019 - 09:45:48 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.