Expedia sektörde devrim yapmaya hazırlanıyor: Sanal seyahat asistanı

Expedia sektörde devrim yapmaya hazırlanıyor: Sanal seyahat asistanı
Dünyanın en büyük online acentelerinden biri olan Expedia, Google Glass uygulaması için geliştirdiği yazılımı 2014 yılında hizmete alıyor. Uygulama ile birlikte seyahatçi, yolculuğunun her aşamasında gerçek zamanlı olarak bilgilendirilecek.

 
TurizmGüncel

Expedia tarafından yapılan bir araştırmaya göre, seyahat sektörü üzerindeki etkisi her geçen gün artan teknoloji sayesinde, oteller müşterinin tam varış zamanını bilecek, havalimanlarında kuyruklar oluşmayacak ve tatilcilerin en iyi tatili seçme kapasiteleri artacak. 

SANAL SEYAHAT ASİSTANI

Araştırmaya göre gelişen teknoloji seyahat sektöründe “sanal seyahat asistanı” gibi bir kavramı ortaya çıkardı. Bu sanal seyahat asistanları, biniş kartlarından otel check-in’lerine ve yol kılavuzluğuna kadar seyahatin her aşamasında seyahat.iye gerçek zamanlı bilgi sağlayacak. Seyahatçiler, elektronik pasaportları ve akıllı vizeleri ile terminale gidecek ve kesintisiz bir şekilde, kuyruklarda beklemeden, kontrol noktalarından geçecekler. 

BİLGİ PAYLAŞIMI ARTACAK
 
Bu teknoloji, sadece seyahatçilerin zaman ve mekanla sınırlandırılmış bir seyahate bağımlı kalmalarını ortadan kaldırmayacak, aynı zamanda tedarikçisinden, kendisine en iyi tatili sağlamasına dair beklentileri de ortadan kaldıracak. Bunun gerçekleşme süresi ise, tatilcilerinin kişisel deneyimlerini daha fazla paylaşmalarına bağlı olarak kısalacak. Teknoloji ortamında paylaşılan seyahat tecrübeleri ve deneyimler, başka seyahatçiler için birer rehber olma özelliği kazanacak. 

MİLENYUM GENÇLİĞİ BİLGİ PAYLAŞIMI KONUSUNDA CÖMERT

Expedia CEO’su Dara Khosrowshahi “milenyum jenerasyonu” olarak tanımladığı 80’lerin sonları ile 90’ların başlarında doğan 30 yaş altı kuşağın kişisel bilgi paylaşımı konusunda çok daha cömert olduğunu belirterek, “Ancak kişilerin paylaştığı bilgileri, diğerlerinin işine yaradığı sürece kullanıyoruz” diyor. Genç seyahatçilerin seyahat bilgilerini paylaşmakta cömert davranmakla birlikte, şirketlerin de kendileriyle bilgi paylaşmasını talep ettiğini belirten Khosrowshahi, “Milenyum gençliği nerede olursa olsun, ihtiyaç duyduğu anda bizim datalarımızdan faydalanabilir. Milenyum gençliği teknolojiye adapte olma konusunda çok istekli ve akıllı telefonlarından, tabletlerinden ve bilgisayarlarından, size ulaşmak istediklerinde, size online olarak orada görmek isterler. Bu konuda emin olmalılar ki, bize ihtiyaç duydukları her an biz orada olacağız” değerlendirmesini yapıyor.

EXPEDIA GOOGLE GLASS UYGULAMASINI 2014'TE HİZMETE ALIYOR

Teknolojinin seyahat pazarı üzerindeki etkilerini gören Expedia, Google Glass üzerinde çalışacak bir yazılım üzerinde çalışıyor. Daha doğrusu yazılım bitti ve şu anda test çalışmaları devam ediyor. 2014 yılında devreye alınacak olan programla seyahatçilere, “sanal seyahat asistanlığı” hizmeti verilecek. Havalimanında bekleyen yolcu, uçağının hangi kapıdan yolcu alacağı, rötar olup olmadığı, hatta kendisini almaya gelecek aracın saat kaçta tam olarak nerede olacağı konularında dahi bilgilendirilecek.

DEĞER TAŞIYAN BİLGİ PAYLAŞILACAKTIR
 
Expedia Başkan Yardımcısı Chris Kroeger ise, bilgi paylaşımının seyahatçiler arasında hızla yayılacağını düşünüyor. Kroeger, “Bilgi bir değer ifade ediyorsa paylaşılacaktır. Örneğin uçağın rötar yaptığına dair bilginin paylaşımı, devamında onu almaya gelecek olan aracın geliş zamanını değiştirmesine yarayacak. Otel ise, müşterinin daha geç check-in yapacağını bilir” diyerek sistemin kısa sürede yaygın ve kullanışlı hale geleceğini ifade etti.
 


Bu Haber 14.10.2013 - 14:46:26 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Oktay 17.10.2013 - 04:39

    Çok güzel,bundan sonrası klm ornegı...

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.