Alman turist 2022'de daha fazla harcayacak ama...

Alman turist 2022'de daha fazla harcayacak ama...

Yapılan bir araştırma, 2022 yılında Almanların seyahatte daha fazla harcama yapacağını ortaya koydu. Ancak Almanlar, esnek rezervasyon seçenekleri ve optimum uçuş bağlantısı istiyor.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Dünyanın önde gelen seyahat rezervasyon sitesi Expedia'nın 5 bin 500 kişiyle yaptığı çok ülkeli ve geniş kapsamlı "Seyahat Değer Endeksi" araştırmasına göre, Almanlar 2022 yılında seyahate daha fazla para harcayacak. Ancak, esnek rezervasyon seçenekleri ve uygun uçuş bağlantıları istiyor. Çalışmaya Trivago, Hotels.com, Travelocity ve Cheaptickets gibi Expedia'nın değişik iş kollarındaki portallardan gelen veriler de dahil edildi.

Pandemi öncesine göre daha fazla harcayacaklar

Araştırmaya katılan Almanların 5'te 3'ü seyahatte pandemi öncesine göre daha fazla harcama yapacağını belirtti. Öte yandan, bundan daha yüksek orandaki katılımcının önceliği esnek rezervasyon (ücretsiz ve kolay iade/değişiklik). Katılımcıların önemli bir bölümü de, seyahat ederken sürdürülebilirliğe odaklanacağını beyan etti.

Seyahat öncelikleri

Araştırmaya katılan Almanların yüzde 62'si 2022 yılında seyahate pandemi öncesinden daha fazla para harcayacağını belirtti. Bu oran, dünya ortalamasının (yüzde 54) yüzde 8 üzerinde. Buna karşın, İngiltere'de yüzde 48, Fransa'da ise yüzde 46 olan 2022 ortasına kadar tatil planı olanların oranı Almanya'da yüzde 38 olarak ölçüldü.

En büyük öncelik esneklik

Almanların yüzde 77'si seyahatte önceliğinin esnek rezervasyon seçeneği olduğunu belirtti. Bu oran dünya genelinde ise yüzde 83. 'Uygun uçuş bağlantısı önemli' diyenlerin oranı ise yüzde 85.

Sürdürülebilirlik konusundaki hassasiyet artıyor

Araştırmada sürdürülebilirliğin seyahatçiler için ne derece olduğu da belirlenmeye çalışıldı. Buna göre, Almanların yüzde 58'i sürdürülebilir bir seyahat için daha fazla harcamaya hazır olduğunu beyan etti. Katılımcıların yarısı ise, aşırı turizm nedeniyle zorluk yaşayan destinasyonlardaki yükü azaltmak için daha az tercih edilen destinasyonları seçmeye hazır olduğunu söyledi.



Bu Haber 27.01.2022 - 13:47:16 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Öneri 2022

    Avrupa'ya daha sıcak davranmalıyız 29.01.2022 - 11:09

    Sayın Yazarlar, Değerli Bürokratlar, Değerli Devlet Görevlileri; Lütfen 2022 yılı Avrupa yılı olsun! Bunun içinde Avrupa ile iyi ilişkiler kurulmalıdır. Başta Almanya Fransa İtalya olmak üzere yurt dışına Kaynaşma Seyahatleri düzenlenmeli. Burada Ülkemizin Tanınırlığı Artırılmalı. Avrupa da daha fazla Reklam Yapılmalı. Antalya Tanıtım Vakfı, Antalya Tİcaret ve Sanayi Odası kaynaklarını bu alanlara aktarmalıdır! Ukrayna Rusya Krızı Cıkar ıse bıze Avrupa Lazım!!! Ingıltere ozellıkle yuzde 300 artacak bu konuda gırısımler yapılmalıdır

  • Yorum

    savas 27.01.2022 - 08:42

    2022 yılında sektörün daha iyi olacağına ilişkin beklenti artıyor. Umarız Rusya-Ukrayna krizi derinleşmez...

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.