Expedia'dan paket tur hamlesi: Zorunda değiliz ama herkesle rekabet edebiliriz

Expedia'dan paket tur hamlesi: Zorunda değiliz ama herkesle rekabet edebiliriz
Geçtiğimiz günlerde otel tedariği konusunda Thomas Cook ile anlaşma yapan online seyahat devi Expedia, dinamik paket servisininin denemelerine başlıyor.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Dünyanın en büyük online seyahat şirketlerinden Expedia, yeni dinamik paketleme sisteminin denemelerine başlamaya hazırlanıyor. Şirket, tek bir teknoloji üzerinden geniş bir yelpazede suncağı seyahat ürünlerinin, sektörde rakiplerine karşı kendine avantaj kazandıracağı görüşünde.



DAHA ESNEK İPTAL KOŞULLARI GETİRECEK

Expedia'nın yeni dinamik paketleme sisteminde müşteriye daha esnek iptal koşulları ve belli ölçüde 'fırsatlardan' vazgeçerek sigorta satın alma seçenekleri sunulacak. Dinamik paketleme ile Expedia kendi işlevselliğini ön plana çıkarırken, partnerlik yaptığı tesislerle de ''beyaz etiketli'' paket çözümleri sunacak.

''ALIŞVERİŞ SEPETİ''

Expedia'nın yeni dinamik paket sistemi ''alışveriş sepeti'' olarak adlandırılıyor. Seçilen ilgili ürünler sepete ekleniyor ve seyahatçiye hem toplam tutar hem de ne kadar tasarruf ettiği gösteriliyor.

''AYLIK 600 MİLYON KULLANICININ YALNIZCA YÜZDE 15'İ PAKET TUR MÜŞTERİSİ''

Paket tur müşterisinin daha sık seyahat ettiğini, daha fazla harcadığını, daha erken satın aldığını ve daha az iptalde bulunduğunu belirten Expedia Ürün Müdürü Nathan Johnson, ''Ancak şu anda Expedia'yı ziyaret eden aylık 600 bin kullanıcının yalnızca yüzde 15'i paket tur müşterilerinden oluşuyor.'' dedi.

''ALIŞVERİŞ SEPETİ AVRUPA'DA DAHA ÇOK TUTAR''

Avrupa'daki paket ürün satışlarının ABD'ye nazaran daha iyi olduğunu söyleyen Expedia'nın markadan sorumlu başkan yardımcısı Aman Bhutani, ise ''alışveriş sepeti'' mantığının Avrupa'da çok daha başarılı olacağını açıkladı.

''REKABET ETMEK ZORUNDA DEĞİLİZ AMA HERKESLE REKABET EDEBİLİRİZ''

Expedia'nın paket tur satan tur operatörleri ile nasıl rekabet edeceği şeklindeki bir soruya ise Bhutanai, ''Zaten deniz turizmi pazarında hatırı sayılır bir payımız var. Geçtiğimiz günlerde otel tedariği konusunda Thomas Cook ile bir anlaşma imzaladık ve şimdi daha güçlüyüz. Öte taraftan tur operatörlerini dövmek veya onlarla rekabet etmek zorunda değiliz. Biz pazara farklı bir ürün getiriyoruz. Ürünümüzü daha hızlı yaygınlaştırırsak, dünyadaki herkesle rekabet de edebiliriz.'' yanıtını verdi.





Bu Haber 12.12.2017 - 16:20:39 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.